Antonescu: Nu e un duel al credibilitatii cu Ponta, in politica nu exista iubiri

Luni, 13 Mai 2013, ora 21:59
2410 citiri
Antonescu: Nu e un duel al credibilitatii cu Ponta, in politica nu exista iubiri
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu exista un duel al credibilitatii cu colegul sau din USL, presedintele PSD Victor Ponta, in sondajele privind increderea in liderii politici, subliniind totodata ca in politica "nu exista iubiri".

Vorbind despre faptul ca premierul Victor Ponta sta mai bine in sondajele privind increderea populatiei, Crin Antonescu a spus ca "intr-un sondaj, vorbim despre simpatie, despre parere buna".

"Trebuie spus ca fiecare politican, fiecare candidat prezent sau viitor isi doreste un capital de incredere si simpatie cat mai mare. Aceasta impartire a simpatiilor, a increderii este cu totul altceva decat votul, pentru ca votul este unul singur si trebuie sa alegi cui sa-l dai. In acelasi timp, tu poti sa ai o parere foarte buna si despre ala, si despre ala.

Nu e niciun duel al credibilitatii intre mine si Victor Ponta, pentru ca suntem coechipieri. Daca USL exista, nu ne putem prezenta amandoi la prezidentiale, ca sa existe un duel intre noi. Cota de simpatie a lui Ponta nu e ceva ce sa ma ingrijoreze pe mine.

La anul, cand voi candida, nu pot sa stau linistit daca premierul sta foarte prost la incredere. S-au facut suficient de multe lucruri bune incat deocamdata lumea are incredere in noi si in primul rand are incredere in capul acestui guvern", a declarat Crin Antonescu, luni seara, la Realitatea Tv.

Ponta se bucura de mai multa incredere decat Antonescu - sondaj Avantgarde

Un sondaj de opinie realizat de Avantgarde arata ca politicianul despre care romanii au cea mai buna parere este Sorin Oprescu. Pe locul doi se situeaza Victor Ponta, iar prezidentiabilul oficial al USL, Crin Antonescu, se claseaza abia pe locul trei.

Liderul liberal a spus ca stie de ce presedintele PSD nu ar fructifica la alegerile prezidentiale acest avantaj, insa nu este normal sa explice el de ce.

"In politica nu exista iubiri, exista pragmatism, exista oportunitate. PSD ma va sustine, eu imi voi dezvolta propriul proiect pana va veni aceasta candidatura. Problema nu sunt sondajele - ne luam temperatura din cand in cand, cand ne doare capul... N-am niciun dubiu ca Victor Ponta se va tine de cuvant", a mai aratat senatorul PNL.

Antonescu: PNL nu va da presedinte daca nu va fi puternic

Antonescu nu zice "Nu" gazelor de sist: PNL are mai putina sensibilitate la ecologie

Presedintele PNL a mai vorbit despre posibila exploatare a gazelor de sist, subliniind necesitatea acesteia.

"In legatura cu acest subiect (gazele de sist - n.red.) am avut pozitii cu nuante diferite atunci cand nu eram la putere. Pana la urma, care este scopul nostru? Ce constructie vrem sa incepem? Obiectivul nostru nu este altul decat ca Romania sa devina o tara de succes, care sa aiba un cuvant de spus in contextul international.

PNL a fost un partid mai pro-industrial, cu mai putina sensibilitate la ecologie. Ce am spus in Opozitie este riguros acelasi lucru cu ce spunem astazi", a declarat liderul liberal.

Ponta, despre gazele de sist: In 4-5 ani productia va acoperi in totalitate consumul in Romania

Acesta a subliniat ca nu se poate cadea in extreme: "Avem resurse, dar nu putem sa le folosim niciodata, putem sa pierdem sanse, oportunitati, posibilitati sa valorificam aceste resurse".

"Atunci, hai sa avem curajul sa abordam aceasta chestiune serios, sa incepem discutii serioase cu parteneri seriosi, sa examinam foarte bine riscuri si sa facem lucruri care sa serveasca aceasta tara si cetatenii", a mai spus presedintele PNL.

Seful Senatului a sustinut ca "nimeni n-a pus pistolul la tampla" Romaniei si "SUA nu ameninta cu razboiul" in cazul in care gazele de sist nu ar fi exploatate.

"Romania nu este o tara mica, nu vine nimeni cu pistolul sa-ti confiste resursele. E vorba despre o negociere cu Chevron si in care esti atat de puternic cat poti fi si cat dovedesti ca esti. Nu putem sa vedem un mare dusman in Chevron sau in Statele Unite. Nu punem la cale distrugerea litoralului, nu planuim sa distrugem nimic", a mai declarat Antonescu.

Senator PNL: Gazele de sist, o mega escrocherie. Vor sa deverseze in Dobrogea deseuri radioactive

Antonescu: Guvernul nu este protectionist, dar este echilibrat

Co-presedintele USL a vorbit si despre primul an de guvernare al USL, afirmand ca Guvernul Ponta "nu e un guvern protectionist, in sensul preocuparii accentuate pentru protectie sociala".

"Este un guvern care in acest an scurs a facut nu cat ar fi fost nevoie, nu cat si-ar fi dorit, dar care a facut ceva si pentru dezvoltare. (...) Cred ca acest guvern nu poate fi taxat nici ca un guvern care a avut o politica preponderent de stanga sau preponderent de dreapta, a fost un guvern al echilibrului", a afirmat liderul PNL.

Un an de guvernare USL. Cum este Guvernul Ponta, fata de guvernele anterioare? - Sondaj Ziare.com

Guvernul USL, guvern "de premier", nu de ministri. Marea nerealizare: fondurile europene Interviu

Acesta a precizat ca Victor Ponta nu poate fi comparat cu unul dintre predecesorii sai, Emil Boc, "pentru ca domnul Boc a fost doar formal premier".

"In vremea domnului Boc, prim-ministru a fost ceas de ceas domnul Traian Basescu. Victor Ponta este un ministru normal, un om care are anumite puteri, anumite raspunderi si le exercita", a spus Crin Antonescu.

Nu in ultimul rand, acesta l-a numit pe Victor Ponta "suficient de inteligent si serios" astfel incat sa nu incerce o rupere de PNL si o alianta cu PP-DD: "Nu ne-am ingrijorat niciodata ca Victor Ponta si-ar putea pregati o alta majoritate".

"PNL este un partid care stie sa faca opozitie. Credeti ca PSD sau Victor Ponta vor sa ne aiba in opozitie? (...) Sunt cel mai puternic sustinut candidat pentru presedintie de dupa 1989. Nu cred ca PSD da cu piciorul pentru 51 la suta cu PP-DD", a mai precizat liderul liberal.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu alegeri prezidentiale, #Crin Antonescu credibilitate, #sondaj incredere Ponta Antonescu, #Crin Antonescu gaze sist, #Crin Antonescu Guvern Ponta , #Victor Ponta
Comentarii