Crin Antonescu: Ruperea USL, tot mai credibila. In acest caz, Victor Ponta trebuie sa demisioneze (Video)

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 11:03
5638 citiri
Crin Antonescu: Ruperea USL, tot mai credibila. In acest caz, Victor Ponta trebuie sa demisioneze (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Crin Antonescu i-a transmis lui Victor Ponta ca nu are de gand "sa taca asa ca la Partidul Comunist" pentru a fi presedinte si l-a atentionat ca daca USL se rupe, atunci va trebui sa demisioneze din functia de premier.

"Daca cineva isi va imagina in PSD ca Antonescu o sa taca asa ca la Partidul Comunist sau o sa mearga pe branci ca sa iasa presedinte sustinut de PSD se insala amarnic. Acest lucru il stiu si domnul Ponta, si toti oamenii din PSD. Dupa cum il stiu si cei din PNL.

Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului sau de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca si cum presedintia Romaniei este ceva ce sta in seif pe la Cluj pe la domnul Rus si ne-o dau sau nu ne-o dau noua liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. (...) Nu am stat si nu stau cu mana intinsa la usa PSD", a declarat Crin Antonescu intr-un interviu pentru gandul.info.

Crin Antonescu a acuzat din nou postul Romania TV, al deputatului PSD Sebastian Ghita, ca "face o campanie inversunata, plina de minciuni, nu de opinii" la adresa lui, dar si pe Victor Ponta, pe care il considera ipocrit.

"Am incasat toate aceste atacuri, dar nu pot incasa ipocrizia cuiva care imi spune, eu nu l-am atacat niciodata pe prietenul meu Crin. Pai are cine sa o faca. Daca vedeti ce apare in fiecare zi pe postul de casa al domnului Victor Ponta, cred ca nu mai este niciun dubiu. Totusi am mers mai departe. Nu putem face pe prostii pentru ca nu suntem", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a cerut lui Victor Ponta si PSD "sa se hotarasca" daca mai respecta deciziile Congresului si protocolul USL, conform carora el este candidatul la presedintie al USL, in caz contrar cerandu-i lui Victor Ponta sa faca tot ce trebuie ca sa anuleze aceasta hotarare.

Crin Antonescu l-a persiflat pe Victor Ponta, intrebat fiind despre ironiile la adresa pozitiei premierului fata de Rosia Montana.

"In PNL nu a fost interzisa niciodata ironia. Daca eu as intelege prin activitatea politica interdictia de a fi ironic, m-as lasa de politica. Nu imi poate interzice domnul Ponta sau altcineva sa fiu ironic. (...) Nu stiu cum reglementeaza domniile lor regimul ironiei in PSD, le respect regulile, dar nu sunt in PSD", a declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca este de parere ca Victor Ponta va trebui sa isi dea demisia, in cazul in care USL se rupe, Crin Antonescu a raspuns: "Sigur ca da!".

"Dar eu nu am nicio intentie sa rup aceasta alianta, tin foarte mult la o constructie politica tot ce aveam din punct de vedere politic, al imaginii, din punct de vedere sufletesc si nu pun aceasta problema si nu vreau sa examinez aceasta chestiune", a tinut sa precizeze liderul PNL.

Crin Antonescu a reamintit ca s-a incercat ruperea USL inca de la formare si ca ea a fost la inceput o tema a propagandei lui Traian Basescu, dar intre timp "a inceput sa fie alimentata din interior" si "a inceput sa devina din ce in ce mai credibila".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Antonescu Ponta demisie, #Antonescu rupere USL, #Antonescu ironii Ponta , #Victor Ponta