Antonescu si Ponta, in campanie: A inceput duelul - programe diferite, sageti si ironii

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 20:33
3174 citiri
Antonescu si Ponta, in campanie: A inceput duelul - programe diferite, sageti si ironii

Co-presedintii USL au intrat in campanie electorala: Crin Antonescu si Victor Ponta si-au inceput vizitele prin tara, promoveaza programe diferite si nu irosesc nicio ocazie sa isi arunce sageti si ironii prin intermediul presei.

Fie ca vorbesc despre pozitiile pe subiectul Rosia Montana, Legea electorala sau candidatura la prezidentiale, liderii USL par a nu mai face niciun efort pentru a-si ascunde animozitatile.

Liderul Opozitiei, prezidentiabilul USL?

Crin Antonescu, principalul lider autodeclarat al opozitiei, este protejat in momentul de fata de protocolul USL, care ii garanteaza sprijinul social-democratilor la scrutinul prezidential.

Antonescu: Eu sunt principalul lider al Opozitiei

Antonescu: Eu nu cunosc sondaj pentru alegerile prezidentiale in care eu sa nu fiu pe primul loc

In PSD incepe sa fie pusa, insa, sub semnul indoielii candidatura lui Antonescu. Liderul PNL i-a cerut lui Victor Ponta si PSD "sa se hotarasca" daca mai respecta deciziile Congresului si protocolul USL, conform carora el este candidatul la presedintie al USL, in caz contrar cerandu-i lui Victor Ponta sa faca tot ce trebuie ca sa anuleze aceasta hotarare.

Mai mult, Antonescu sustine ca va candida cu sau fara sprijinul PSD. Liderul liberal a spus si ca nu cunoaste sondaj care sa se refere la candidati pentru alegerile prezidentiale in care el sa nu fie pe primul loc.

Rosia Montana, marul discordiei?

Proiectul Rosia Montana a iscat puternice divergente in USL. Revenirea din vacanta l-a readus pe liderul liberal Crin Antonescu in ofensiva in raport cu colegii sai din PSD. A anuntat public ca va fi impotriva proiectului Rosia Montana, iar unul dintre argumente il viza chiar pe colegul sau de alianta, Victor Ponta.

PSD a decis: Merge separat la alegerile europarlamentare - Ce scor isi propune

Crin Antonescu: Ruperea USL, tot mai credibila. In acest caz, Victor Ponta trebuie sa demisioneze

"E un proiect initiat de Guvern, dar prim-ministru ne spune ca va vota impotriva lui in calitate de parlamentar", a spus Crin Antonescu. El a mai spus ca premierul isi doreste sa realizeze acest proiect minier, insa nu isi asuma si raspunderea, preferand sa o paseze Parlamentului: "A inceput un joc parsivel, asocierea mea cu dl Blaga. Primul care a spus ce va vota a fost insusi premierul".

Rosia Montana Ponta, atac voalat la PNL: Economia e mai inteligenta decat partidul

Vizitele la Rosia Montana a lui Victor Ponta si a lui Valeriu Zgonea au fost, de asemenea, atacate de liderul liberal. Mai mult, Ilie Sarbu si Vasile Dancu au fost catalogati de liderul liberal "dulaii" lui Ponta.

In timp ce Antonescu a reiterat pozitia partidului sau pe acest subiect, Ponta a profitat de prezenta jurnalistilor, sambata, si a lansat noi sageti pe aceasta tema, precizand ca "economia e mai inteligenta decat partidele" si exprimandu-si speranta ca decizia legata de proiectul aurifer nu va fi luata pe considerentul "partidul meu e impotriva partidului tau".

Programe diferite

Un numar substantial de parlamentari liberali - 63 - a depus la Parlament o initiativa legislativa prin care, practic, se revine la vechiul sistem electoral in cazul alegerilor locale: primari alesi din doua tururi de scrutin si desemnarea presedintilor de consilii judetene nu prin vot direct, ca in prezent, ci prin votul consilierilor judeteni, in componenta rezultata dupa alegeri. Proiectul i-a luat prin surpindere pe colegii social-democrati.

Cel mai virulent a fost vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate rapid si sa se decida daca se merge mai departe cu "acest USL".

Antonescu: Dragnea e un om la care tin, ma ingrijoreaza iritabilitatea lui

In replica, Crin Antonescu s-a declarat "ingrijorat" de "irascibilitatea" lui Dragnea, un om la care tine si, spune el, e de obicei calm.

Antonescu a punctat ca exista alte probleme mai importante si urgente decat modificarea legii electorale, precum Rosia Montana sau Codul Silvic, dar ca poate avea o discutie pe aceasta tema cu Liviu Dragnea, "din respect si colegialitate".

Start la campanie

Crin Antonescu si Victor Ponta au inceput campania electorala prin tara. Nu impreuna, ci separat. Sambata, liderul liberal se afla in Sighetu Marmatiei, urmand sa viziteze memorialul victimelor comunismului. Ponta, la randul sau, este in Bistrita, unde a participat la inaugurarea unei noi sectii a producatorului de acumulatori auto Rombat.

In ultima luna, Ponta a intrat in subteran pentru a-i convinge pe minerii de la Rosia Montana sa renunte la protest. Nu a fost insa singura data cand a purtat casca - in aceasta saptamana s-a dus pe santier sa vada cum decurg lucrarile la constructia metroului. De asemenea, a incaltat cizmele de cauciuc si i-a vizitat pe sinistratii din Galati, s-a interesat de starea podului de la Agigea si a inspectat sectia unui spital de copii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Crin Ponta campanie, #Crin Antonesu campanie prezidntiale, #pozitie Rosia Montana Ponta Antonescu , #Victor Ponta