Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce a inteles Ponta si se face ca nu pricepe Antonescu

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 08:21
6767 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce a inteles Ponta si se face ca nu pricepe Antonescu

Ponta a inteles ca fara banii UE, FMI si BM, Romania este in aer. Nu are bani sa ajunga nici pana la alegeri. Iar acest fapt nu e de natura sa sperie pe cineva la Bruxelles, pentru ca nu suntem in zona euro, cum sunt Grecia, Spania, Italia, Portugalia, sa afectam si echilibrele finaciar-bancare ale altor state.

Utima gafa de la Bratislava, de la intalnirea premierilor, arata doar ca Victor Ponta nu a inteles inca ce inseamna separatia puterilor in stat, pana unde poate merge cu sensibilitatile membrilor UE, altfel nu alegea aceasta imprejurare cu mare vizibilitate pentru a lansa un balon de incercare.

S-a facut de ras inca o data, si-a mai batut un cui in sicriul relatiilor sale cu UE, chiar si cu socialistii europeni.

In schimb Antonescu nu pricepe nimic, sau se face ca nu pricepe

Crin Antonescu considera ca actualii conducatori europeni "duc Europa de rapa. "Nu, dle Antonescu, de rapa se duc doar cateva state din sud, Grecia, Romania, Ungaria, Spania si altele, care n-au inteles la timp ca nu poti trai pe datorie la infinit. Ca mai vine si un moment cand trebuie sa dai banii inapoi. Daca-i ai. Daca nu, faci penitenta si post prelungit, treci prin purgatoriu pana pricepi cum devine cazul si cu datoriile astea.

In rest, Germania, Danemarca, Canada, Finlanda, Suedia, Norvegia, Anglia, etc., sunt state cumpatate si muncitoare, nu se duc de rapa. Sunt bine mersi si se uita la zbaterile alora slabi de minte, care nu pricep nimic din evolutiile mondiale.

Daca Romania a intrat in clubul UE, trebuie sa si respecte regulile din club. Reguli democratice, ale statului de drept, ale separatiei puterilor in stat. Nu poate sa vina premierul unei tari din club si sa abereze cu incalecarea Parchetelor si CSM-ului de catre Parlament. Ca se face de ras.

In plus, nu are voie sa dea ajutoare de stat la intreprinderi falite, precum Oltchim, nu are voie sa puna sefii Parchetelor din clientela de partid, nu are voie sa incerce subordonarea justitiei, o intreaga biblie, pe care daca alde Ponta si Antonescu nu o stiu sau n-o respecta sunt trasi de urechi. In vazul lumii si partenerilor europeni. Mai grav, sunt sanctionati chiar si cu nuiaua.

Daca Romania nu mai vrea sa faca parte din club, adio si un praz verde. Poate pleca oricand, unii abia ar rasufla usurati. Dar de unde bani de pensii si salarii bugetare?

Aici suntem

Daca esti bazat ca nu-ti sar muncitorii in cap de la uzine falimentare, de la CET-uri, din sistemul bugetar, poti sa faci ce-ti trece prin minte, inclusiv ce-l sfatuieste Antonescu pe Ponta: sa le dea cu flit alora de la UE, ca dau note de proasta purtare conducatorilor Romaniei. Alesi de popor!

Auzi dumneata! Sa iei 7,4 milioane de voturi la referendum, (din 19 milioane) si sa te urecheze altii din afara tarii ca nu faci ce zic ei! In tara ta si cu partidul tau la putere! Asa ceva e greu de inteles pentru cineva care are genele comuniste predominante in codul genetic.

Antonescu il mai acuza pe Ponta ca nu a facut, asta vara ce trebuia la Ministerul de Interne, adica nu a masluit cvorumul la referendum. Ca Laura Kovesi are sanse importante de a castiga sefia DNA sub ochii ingaduitori ai Guvernului si ministrului Justitiei.

Il acuza si ca nu face ceva cu hotiile predecesorilor guvernanti. Ce sa faca, a si dat la DNA documente si dovezi. In continuare justitia sa-si faca treaba. La fel cu situatia domnului Dan.

Dv., dlor Antonescu si Victor Ponta ce-ati vrea, sa-i aresteze a doua zi pe strada? Fara cercetarea cazurilor si dovezilor? Intai sa-i aresteze si apoi sa instrumenteze cazurile? Uite ca nu se poate, nu mai suntem in comunism, daca ati uitat, cum se pare ca e cazul.

Dle Antonescu, faceti si dv. eforturi de a intelege ca Romania nu e in Africa sau America de Sud, sa faceti ce vreti din ea. Este in Europa, in UE si, daca mai faceti multe prostii, s-ar putea sa ramaneti fara bani de pensii si salarii bugetare. Sa va alerge lumea pe strazi!

Si daca veti castiga alegerile in decembrie, tot in Europa va aflati. Tot regulilor clubului UE trebuie sa va supuneti. Alea cu care va dau azi in cap oficialii de la Bruxelles. Si va vor da si dupa decembrie. Pentru ca n-aveti bani.

Este chiar asa de greu de inteles? Ponta a inceput sa inteleaga!

PS. Pentru cei care acuza faptul ca justitia, Parchetele, lucreaza la ordinele lui Basescu si PDL, iata lista membrilor de vaza PDL, cercetati, trimisi in judecata, unii chiar condamnati de aceeasi justitie.

1. Mantog Ionel, fost secretar de stat, fost director CNLO, condamnat definitiv la 5 ani inchisoare.

2. Sorin Apostu, primar Cluj, anchetat pentru fapte de coruptie

3. Popescu Cosmin Mihai, deputat PDL 2008-prezent, fost secretar de stat, condamnat definitiv la doi ani inchisoare.

4. Dobra Nicolae Senator PDL, 2008-prezent, fost membru al CJ Sebes-Alba, trimis in judecata.

5. Pandele Sorin Andi Deputat 2008-prezent, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.)Arges

6. Iordache Gratiela Denisa, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP)

7. Cazacu Marinica, fost prefect de Ialomita si presedintele Comisiei judetene de fond funciar Ialomita, presedinte PDL Ialomita

8. Gutau Mircia, PDL, primar Ramnicu Valcea, luare de mita, 3 ani si sase luni inchisoare

9. Dicu Nicolae, PDL, viceprimar Ramnicu Valcea, complicitate la luare de mita, 3 ani si sase luni inchisoare

10. Falca Gheorghe, primar Arad, luare demita , abuz in serviciu contra intereselor publice din care rezulta obtinerea de foloase necuvenite cu consecinte grave

11. Solomon Antonie, primar Craiova, luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie

12. Badalan Eugen, condamnat definitiv la 4 ani inchisoare, ales deputat din partea PDL

13. Pasat Dan, deputat PDL - trimis in judecata in aprilie 2011

14. Ridzi Iacob Monica, deputat PDL - trimisa in judecata in mai 2011

15. Silviu Bian, sef ANOFM, condamnat la 9 ani inchisoare.

16. Mihail Boldea, deputat PDL, in prezent arestat.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu Victor Ponta DNA, #Victor Ponta Crin Antonescu Parchet, #Parchetul General DNA , #Victor Ponta