Ne stiu toti ca pe un cal breaz, de cand cu Ponta si Crin (Opinii)

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 20:58
5567 citiri
Ne stiu toti ca pe un cal breaz, de cand cu Ponta si Crin (Opinii)
Foto: Arhiva (Reuters)

Vadit umflat in pene, presedintele interimar si-a arat muschii la televizor vineri seara, ca sa vada romanii cum stie el sa-l faca praf pe Traian Basescu in contumacie, si pe Barosso in lipsa.

Princiapala idee este aceea ca nu ne dicteaza Europa ce sa facem noi si, mai ales, nu-i dicteaza presedintelui interimar ce sa faca el.

Crin Antonescu se contrazice cu toata Europa

Nu este adevarat ca Ponta n-ar fi fost primit bine la Bruxelles, nu-i adevarat ca i s-a dat o lista de 11 conditii si nici nu i-a spus nimeni ce au de facut autoritatile noastre, ca sa iasa Romania din spanacul in care s-a scufundat singura, pana la gat.

La cateva minute dupa aceea, Victor Ponta declara la Antena 3 ca a primit la Bruxelles o lista cu 11 intrebari la care a raspuns sau la care urmeaza sa raspunda si ca ne vom conforma tuturor observatiilor europene care i-au fost recomandate acolo.

Cam in acelasi timp, editia electronica a ziarului german Die Welt scria: "Comisia Europeana avertizeaza Romania ca nu va ezita sa aplice articolul 7 din tratatul UE, pentru suspendarea drepturilor de membru" - este vorba de cazul cand Romania continua sa nu respecte regulile democratice.

Si tot in aceeasi zi de vineri, Le Figaro scrie: "Premierul roman a raspuns la criticile venite de la Bruxelles si a promis ca se va supune hotararii Curtii Constitutionale din Romania in conflictul sau cu Traian Basescu si va corecta cu promptitudine orice incalcare a legislatiei UE".

Cu o zi mai devreme, faimosul El Pais din Spania titra: "UE face apel la Romania sa respecte mai corect democratia", iar, in textul care urmeaza, specifica: "Premierul roman socialist, Victor Ponta, a primit o corectie politica severa din partea presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, privind cinci obligatiuni pe care Romania, ca stat de drept, trebuie sa le indeplineasca".

Mai citez si din Frankfurter Allgemeine Zeitung, care se ocupa de aceeasi problema: "In cadrul UE, premierul roman Victor Ponta a fost avertizat joi la Bruxelles sa respecte riguros regulile democratice. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat profund ingrijorat, in legatura cu cele mai recente evolutii din Romania... Barroso i-a prezentat lui Ponta o lista de cerinte, in care, printre altele, se avea in vedere restabilirea hotararilor instantelor... Ponta a dat asigurari ca va da curs imediat la tot ce i s-a cerut".

Ce mic e Crin, de cand a devenit mare

Nu este vorba de un ziar-doua. Este vorba de intreaga presa occidentala, care relateaza acelasi lucru: UE l-a tras pe Ponta de urechi, iar Ponta s-a facut mielusel.

Numai ziarele rusesti - am cautat in Pravda si Izvestia - tac malc. Ori n-au ajuns stirile la ele, ori nu le intereseaza Romania, ori nu le intereseaza Europa, ceea ce nu-i de mirare, intrucat Rusia nu e membra a UE.

De mirare este ca nici presedintele nostru interimar, Crin Antonescu, n-a aflat cum a fost tras Ponta de urechi la Bruxelles, nu stie ca ni s-au cerut explicatii, ca riscam sa ni se suspende dreptul de membru. Sau poate stie si se face ca ploua. Nu ne spune, ca sa credem ca, de cand s-a ajuns la Cotroceni, nimeni nu este mai mare ca el decat poate Dumnezeu.

In aceeasi seara, Traian Basescu i-a dat o lectie lui Crin Antonescu. Cum ar spune domnul Barroso, o corectie. S-a oferit sa-l invete ce sa faca, pentru ca tara sa iasa din mocirla in care a plonjat din proprie initiativa. Ar fi o ocazie unica de reconciliere intre doi politicieni invrajbiti, dar nu cred ca Antonescu va apuca mana care i s-a intins. E prea fudul pentru asta, iar fudul, se stie, ca nu-i destul de fudul, daca nu e si...

Pardon, am gresit. Proverbul e invers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Ponta Antonescu Comisia Europeana, #Ponta Antonescu Bruxelles , #Victor Ponta