Ponta si Antonescu, ultima carte (Opinii)

Vineri, 17 August 2012, ora 19:13
16436 citiri
Ponta si Antonescu, ultima carte (Opinii)
Foto: ghimpele.ro

Este clar de-acum, Crin Antonescu si Victor Ponta s-au impacat oarecum cu ideea revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni (este cel mai bine pentru psihic, trebuie sa te confrunti cu temerile cele mai negre si sa le aclimatizezi) si se pregatesc de alegerile parlamentare.

Toate declaratiile facute in aceste zile pe marginea anchetelor procurorilor au valoare de intrebuintare electorala. Ele fac parte din categoria utilizata de Adrian Nastase cand se victimiza si azvarlea spre camerele de filmare la fiecare doua secunde sintagma "dosar politic". Cu ce eficienta s-a vazut, dar nu asta discutam noi aici.

Maniera absolut neinspirata, ca sa nu-i spun imbecila si abuziva a procurorilor de a smulge marturisiri intimidand pensionari, le serveste de minune - aproape ca as plonja spre ideea ca anchetele au fost incurajate de USL. Este nebunesc, desigur!

Dar este greu de imaginat ca niste strategi inteligenti se puteau baza usor pe lipsa de maniere a politistilor judiciaristi, ca televiziunile vor exploata la maximum "dramele"? Caci daca in perceptia publica exista povestea asta cu papusarul din garaj, actiunile papusilor strang un nesperat capital de imagine pentru USL.

Nu merg pana acolo, dar remarc ca deocamdata anchetele nu ajuta interesele presedintelui suspendat, ci pe ale domnilor Ponta si Antonescu.

Dar si daca se demonstreaza ca a fost o actiune concentrata de utilizare a CNP-urilor unor naivi, cu sefi de desant si complicitati la varf... iese mare deranj. Dar sa ajungem intai acolo!

Spuneam ca zicerile sefilor statului nu au alta menire decat de a seduce. Atat presedintele interimar, cat si premierul - mai ales acesta din urma - sustin un singur lucru: procurorii ii interogheaza pe romani deoarece au votat demiterea lui Traian Basescu.

Desigur ca asta denota faptul ca electoratul este socotit redus mintal, dar daca pana la urma asta va percepe, isi merita soarta. Este de neconceput (cel putin pentru mine) ca isi poate imagina cineva ca, in timp ce ochii Uniunii Europene sunt atintiti pe justitia din Romania ca pe butelie, organele de ancheta sa-si permita sa faca politie politica. Ne-ar califica scurt, fara perioade de proba, la suspendarea drepturilor de stat membru al UE, printre care si dreptul de vot. Imi este si groaza sa ma gandesc la consecinte.

Pentru poporul de rand, astea sunt detalii cu un nivel ridicat de dificultate, in schimb jonglerii cu temeri au avut mereu succes. Prin urmare, ele sunt utilizate toate ziua, ca mesajul sa ajunga in toate cotloanele.

Normal ca e riscant! Mai ales cand cei doi domni stiu cum se vor termina anchetele. Deci tot ce le mai ramane de facut este sa minimizeze pierderile, sa pregateasca terenul pentru victimizare. Caci asa se va intampla!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Crin Antonescu Victor Ponta referendum, #ancheta referendum liste electorale , #Victor Ponta
Comentarii