Swoboda: Crin Antonescu ar trebui sa fie mai respectuos fata de premier

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 19:35
1985 citiri
Swoboda: Crin Antonescu ar trebui sa fie mai respectuos fata de premier

Liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, este de parere ca liderul liberal Crin Antonescu ar trebui sa fie mai respectuos fata de premier si fata de coalitia guvernamentala.

Intrebat daca prim-ministrul Victor Ponta ar fi trebuit sa fie mai precaut, cand s-a referit la procurorul Lucian Papici, Swoboda a raspuns: "Cred ca insusi premierul a recunoscut ca ar fi trebuit sa fie mai precaut. Dar din nou spun, nominalizarile ar trebui lasate pe seama autoritatilor judiciare."

"Cred de asemenea ca domnul Antonescu ar trebui sa fie mai respectuos fata de functia premierului si fata de coalitia guvernamentala", a declarat liderul socialistilor europeni, pentru RFI Romania.

Acesta a comentat si criticile liderului PNL Crin Antonescu, care a spus despre declaratiile lui Victor Ponta ca sunt inacceptabile.

"Liberalii incearca sa se distanteze putin de Guvern si de PSD. Cred ca ar fi in interesul tarii daca liderii USL s-ar reuni si ar discuta despre disputele interne. Nu cred ca justitia ar trebui sa fie miezul unei dispute, acest lucru nu creeaza o imagine buna Romaniei in exterior", a subliniat Hannes Swoboda.

Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Acesta si-a manifestat speranta ca, dupa nominalizarea noului procuror pentru prozitia pe care a ocupat-o Lucian Papici, cearta dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe seama imixtiunilor in justitie va fi de domeniul trecutului.

"Nu ma incanta aceasta disputa, dar premierul a spus deja ca regreta anumite exprimari. Cred ca lucrurile pot fi rezolvate usor cu niste nominalizari obiective in zilele urmatoare", a mai spus liderul socialistilor europeni.

Nu in ultimul rand, intrebat daca il deranjeaza viitorul USL, Hannes Swoboda a raspuns: "Din ce stiu eu, premierul tine mult sa pastreze coalitia in viata. In orice coalitie apar uneori niste tensiuni, dar il sprijin total pe premier sa pastreze coalitia asa cum e".

Presedintele PNL, Crin Antonescu a apreciat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca este "inacceptabil" modul in care "seful Executivului a vorbit in numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat Papici, cum era basist, cum a facut dosare politice si cum domniile lor - nu stiu exact cine - nu mai tin basisti in functie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Hannes Swoboda declaratii Crin Antonescu, #Swoboda Antonescu respectuos Ponta, #Antonescu declaratii Ponta justitie, #Antonescu declaratie Ponta procurori , #Victor Ponta