Borcea a insistat degeaba sa fie liberat conditionat: Instanta a decis ca nu iese pana la toamna

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 30 Mai 2019, ora 15:52
12912 citiri
Borcea a insistat degeaba sa fie liberat conditionat: Instanta a decis ca nu iese pana la toamna
Foto: Instagram/ valentinapelinel

Fostul finantator al clubului Dinamo, Cristia Borcea, a explicat joi la Tribunalul Bucuresti ca a achitat prejudiciile in cele doua dosare in care a fost condamnat definitiv, Transferurile din fotbal si Retrocedarile de pe litoral, ca a muncit in penitenciar si ca a primit recompense pentru acest lucru.

UPDATE Tribunalul Bucuresti a respins contestatia facuta de Cristi Borcea, fostul finantator al clubului Dinamo ramane in penitenciar.

El poate depune o noua cerere de liberare conditionata abia dupa data de 2 septembrie 2019.

Afaceristul a contestat azi o decizie data de Judecatoria Sectorului 5, care i-a respins cererea lui Cristian Borcea de liberare conditionatae.

Condamnarile

Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la 5 ani de inchisoare in dosarul Retrocedarilor de pe litoral, alaturi de Radu Mazare.

Cum fostul finantator al clubului Dinamo mai avea o sentinta de 6 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul Transferurilor din fotbal, Curtea de Apel Bucuresti a decis contopirea celor doua pedepse. In final: Borcea trebuie sa execute 7 ani si 6 luni inchisoare.

"Arat ca cele doua prejudicii, in cele doua dosare, le-am achitat la o saptamana dupa ce m-am predat, de fiecare data am facut credite bancare. Am achitat penalitati vechi de 20 de ani, de peste doua milioane de euro," a sustinut Borcea, in fata judecatorilor.

"Am facut tot ce se poate face"

El sustine ca a participat la munca, a fost recompensat, a tinut permanent legatura cu familia, a facut tot ce se poate pentru a se reintegra si a beneficia de eliberare.

"Am fost la regim inchis, semideschis, deschis, am fost la munca, am beneficiat de permisii, inclusiv in cele patru luni de cand sunt acum. Din punctul meu de vedere, am facut tot ce se poate face pentru a beneficia si am dat dovezi temeinice de indreptare", spune Borcea.

El a precizat ca isi vede copiii din America de doua ori pe an.

DNA: Nu sunt dovezi ca s-a indreptat

In schimb, procurorul DNA a cerut respingerea contestatiei.

"Propunerea de liberare conditionata a fost formulata la putin timp dupa emiterea mandatului de executare a pedepsei.

Prima instanta a retinut in mod corect ca, desi a fost indeplinita fractia prevazuta de lege, dar a facut si o analiza a celorlalte criterii prevazute de lege. A retinut ca nu sunt dovezi suficiente ca persoana s-a indreptat si poate fi eliberata", explica DNA.

"Participa la programe educative si religioase"

La randul lor, cei doi avocati ai lui Borcea au pledat pentru eliberarea clientului lor si au aratat ca acesta indeplineste toate conditiile legale.

"Este staruitor in munca, imediat dupa transferul din Spitalul Rahova a cerut sa mearga la munca. El este repartizat la Sectorul descarcari, are 17 zile castig din munca deja, respecta regulile si programul. Am depus si tabel din care reiese ca participa la programe educative si religioase.

A avut 36 de recompense, convorbiri online, permisie 5 zile.

A platit integral prejudiciul in primul dosar, 4 milioane de euro, iar in al doilea dosar a platit 977.000 de euro prin credit bancar, girat cu casa personala", a spus avocatul.

Nu il ultimul rand, aparatorul a explicat ca Borcea are 9 copii in intretinere, "fetele nou-nascute nici macar nu l-au vazut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristi Borcea liberat conditionat, #Cristi Borcea prejudiciu, #Cristi Borcea tribunal, #Cristi Borcea sentinta , #DNA