Masuri speciale de protectie pentru Borcea si fratii Becali in Penitenciarul Slobozia

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 15:40
4724 citiri
Masuri speciale de protectie pentru Borcea si fratii Becali in Penitenciarul Slobozia

Fratii Victor si Ioan Becali, dar si Cristi Borcea, beneficiaza de masuri speciale de protectie in Penitenciarul Slobozia, unde au fost transferati recent.

Pentru ca sunt persoane publice, cei trei vor fi cazati in aceeasi celula, pentru a evita posibile conflicte cu ceilalti detinuti.

Responsabilii inchisorii din judetul Ialomita sustin ca este o masura fireasca in asemenea cazuri.

"Cazarea se face in functie de regimul de executare, de criteriile de separare. In functie de varsta, de gen, intr-adevar, se impun si anumite masuri de siguranta pentru detinutii care, datorita calitatii anterioare, a situatiei profesionale, a vulnerabilitatii, a notorietatii, pot genera anumite neajunsuri. Din aceste motive se iau astfel de masuri, ca sa prevenim producerea oricaror evenimente nedorite. Fratii Becali si Cristi Borcea sunt niste persoane cunoscute public. Pentru o perioada, chiar daca termina carantina, este firesc sa ii protejam. Nu putem spune ca ii vom tine izolati, dar vor fi cazati astfel incat in orice moment sa poata fi prevenite eventualele situatii neplacute. Ii vom pune pe cei trei intr-o camera, acest lucru nu este neobisnuit si nici ilegal", a declarat comisarul-sef Gabriel Rusu, purtator de cuvant al Penitenciarului Slobozia, pentru Ring.

Acesta a vorbit si despre conditiile din penitenciar.

"Nu suntem in Afganistan. Avem apa rece non-stop si apa calda, conform programului, de doua ori pe saptamana pentru fiecare detinut."

Dosarul Transferurilor: Borcea si fratii Becali, mutati de la Poarta Alba

Iata condamnarile primite de cei trei in Dosarul Transferurilor:

Giovani Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

Lovitura grea pentru fratii Becali si Cristi Borcea: Unde vor fi inchisi

In mod obisnuit, de masurile speciale de protectie din penitenciare beneficiaza condamnatii care au detinut functii publice, cum sunt fostii parlamentari, politisti, procurori sau judecatori.

Cristi Borcea si fratii Victor si Ioan Becali sunt in inchisoare din data de 4 martie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Borcea Becali dosarul transferurilor, #Borcea Becali condamnati inchisoare, #Borcea fratii Becali inchisoare Slobozia , #DNA