Prima miscare a lui Borcea dupa eliberarea din penitenciar: Contesta sentinta definitiva din dosarul Retrocedarilor de pe litoral

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 12:13
5682 citiri
Prima miscare a lui Borcea dupa eliberarea din penitenciar: Contesta sentinta definitiva din dosarul Retrocedarilor de pe litoral
Foto: Instagram/valentinapelinel

Fostul actionar dinamovist Cristian Borcea contesta la Inalta Curte decizia definitiva primita in dosarul Retrocedarilor de pe litoral, proces in care a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Cristi Borcea a depus pe 15 noiembrie la Inalta Curte o contestatie in anulare, cale de atac extraordinara impotriva sentintei definitive. Instanta a stabilit primul termen de judecata pe 5 decembrie.

Fostul actionar al clubului Dinamo a fost eliberat din penitenciar pe 6 noiembrie, in baza unei decizii date de Tribunalul Ilfov. El executa o pedeapsa de 7 ani si 6 luni de inchisoare rezultata din contopirea celor doua pedepse primite in dosarele Retrocedarilor de pe litoral (5 ani) si Transferurilor din fotbal (6 ani si 4 luni).

Dupa eliberare, sotia lui Cristi Borcea, Valentina Pelinel, a postat mai multe fotografii alaturi de acesta.

Sesizarile la CCR

Demersul lui Cristi Borcea vine dupa ce, la inceputul lunii, presedintele Senatului, Teodor Melescanu, si Avocatul Poporului, Renate Weber, au sesizat CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecatori de la Inalta Curte.

Un astfel de complet a dat decizia definitiva in cazul Retrocedarilor de pe litoral. Cei doi reclama ca judecatorii din completurile de apel de 3 judecatori de la Inalta nu au fost trasi la sorti.

Este exact motivul invocat de avocatii din acest dosar in cazul mai multor inculpati care au depus contestatatii in anulare similare.

Contestatia lui Mazare, respinsa

In acest caz, magistratii instantei supreme au respins deja contestatia in anulare formulata de Radu Mazare impotriva deciziei de condamnare definitiva la 9 ani.

"Respinge, ca inadmisibile, contestatiile in anulare formulate de contestatorii-condamnati Mazare Radu Stefan, Barbu Paraschiva, Puscasi Marius si Puscasi Carmen impotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, in dosarul nr. 6536/2/2008", se arata in decizia magistratilor Inaltei Curti.

Pe de alta parte, instanta a admis in principiu (adica cererea lor intruneste conditiile pentru a fi judecata) contestatiile in anulare formulate de alti condamnati in dosar: Dima Alin Horatiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgica si Savulescu Emil Dragos.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristi Borcea contestatie condamnare , #DNA