Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Situatie disperata pentru Borcea: Ar putea ramane in inchisoare pana in 2025

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 19:47
8248 citiri
Situatie disperata pentru Borcea: Ar putea ramane in inchisoare pana in 2025
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Fostul finantator dinamovist Cristi Borcea ar putea primi un spor considerabil la pedeapsa de inchisoare pe care o executa in prezent, din cauza ca nu a recunoscut ca ar fi dat mita judecatoarei Geanina Terceanu.

Astfel, scrie Prosport.ro dupa ce fratii Becali au recunoscut mita data judecatoarei, Borcea ramane singurul care nu a facut-o.

Dosarul Transferurilor: A venit si randul lui Borcea - ce le-a spus un martor procurorilor despre fostul dinamovist

In acest fel, Victor si Ioan Becali pot beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime, prin recunoasterea faptei, sustine avocatul Ion Cazacu, cel care i-a aparat si pe George Copos si Jean Padureanu, in Dosarul Transferurilor.

"Daca ar fi denuntat fapta inainte sa stie procurorul, atunci fratii Becali ar fi avut impunitate, adica nu li se aplica pedeapsa. Cum, insa ei nu sunt denuntatori si doar si-au recunoscut faptele, prin aceasta actiune ei si-au creat o situatie mai buna in fata procurorului.

Cert e ca, prin aceste marturii, ei au incriminat-o 100% pe judecatoare, care, de altfel, in final si-a recunoscut si ea culpa. Revenind la fratii Becali, legea prevede ca, daca isi recunosc faptele, pedeapsa se reduce cu o treime. Faceti dumneavoastra socoteala: pentru dare de mita, legea prevede intre 2 si 7 ani", a spus Cazacu.

Fratii Becali au recunoscut ca au dat spaga in Dosarul Transferurilor - surse

Redusa cu o treime, noua pedeapsa s-ar incadra intre un an si 4 luni de inchisoare si 4 ani si 8 luni.

"Nu vor mai putea fi eliberati conditionat, asta e clar. Vor fi condamnati, apoi se va face contopirea pedepsei vechi cu cea noua. Faptele fiind petrecute inainte de 1 februarie 2014, ei vor fi judecati dupa legea veche. Dupa ce vor primi o sentinta definitiva, administatia penitenciarelor va cere contopirea pedepselor", a mai explicat avocatul.

In acelasi timp, situatia lui Cristi Borcea este mai complicata pentru ca nici nu are 60 de ani pentru a putea beneficia de reducerea ce se aplica detinutilor trecuti de aceasta varsta si nici nu a recunoscut aceasta mita data judecatoarei.

In acest fel, fostul actionar al lui Dinamo ar putea ramane in inchisoare inca 10 ani, prin eventuala contopire a celor doua pedepse si adaugarea unui spor.

"Numai procurorul hotaraste daca sunt suficiente elemente pentru ca Borcea sa fie si el incriminat in dosar. Cristi Borcea se poate duce si el sa recunoasca in fata instantei, pentru a-si reduce pedeapsa cu o treime. Un avocat bun asta ar trebui sa-l sfatuiasca: sa recunoasca si sa ceara clementa. El a contribuit cu o suma mai mica la aceasta mita data judecatoarei de la Tribunalul Bucuresti, deci ar putea primi, de asemenea, o pedeapsa mai mica", a mai spus Ion Cazacu.

Borcea si fratii Becali, adusi la DNA - ce mita ar fi incasat judecatoarea din Dosarul Transferurilor (surse) UPDATE

In cursul zilei de marti, fratii Becali au recunoscut ca i-au dat mita in mod repetat judecatorului Geanina Terceanu pentru a primi un raspuns favorabil in Dosarul Transferurilor, la prima instanta.

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat.

Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor. Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Ioan Becali si Cristi Borcea au primit o pedeapsa initiala de cate 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, iar Victor Becali de 4 ani si 8 luni. Dintre toti, doar Ioan Becali este trecut de 60 de ani. Cei trei au fost adusi pentru prima oara la DNA in acest nou caz pe 19 noiembrie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristi Borcea inchisoare, #Cristi Borcea mita judecatoare, #frati Becali recunoscut mita judecatoare , #stiri Cristi Borcea
Comentarii