Chivu rupe tacerea si vorbeste despre nationala Romaniei

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 10:07
4065 citiri
Chivu rupe tacerea si vorbeste despre nationala Romaniei

Cristi Chivu a vorbit, dupa o lunga perioada de timp, despre nationala Romaniei.

Fostul capitan al "tricolorilor" sustine ca pentru el nationala e un capitol incheiat si nu va mai juca niciun meci pentru prima reprezentativa a Romaniei.

"Am fost destul de explicit in scrisoarea pe care am trimis-o tuturor. Nu revin si cu asta inchei", a spus Chivu la Dolce Sport.

In ceea ce priveste calificarea ratata la Campionatul European din 2012, fundasul lui Inter a spus: "E un moment dureros. E o alta calificare ratata, sunt alte critici, se fac fel si fel de comparatii, apar fel si fel de declaratii care nu sunt la locul lor. E un moment dureros pentru orice jucator. Nimeni n-a vrut sa creada ca e o campanie pierduta si ne-am agatat de o sansa de la Luxemburg".

Desi am avut o campanie dezastruoasa de calificare si pana si selectionerul se plange ca Romania nu mai are jucatori valorosi, Chivu crede ca ne putem califica la Campionatul Mondial din 2014, ce va avea loc in Brazilia.

"Trebuie sa fie pregatita urmatoarea campanie, va fi o grupa mult mai grea decat aceasta. Incercam sa construim ceva, putem sa ne calificam la Mondiale", e increzator Chivu.

Nu a fost ocolit nici subiectul Inter, gruparea "nerazzurra" traversand o perioada neagra.

"Sa speram ca nu suntem intr-o panta descendenta, ci ca este o chestiune temporara. Noi in ultimii doi ani am schimbat 4 antrenori, nu e usor. Fiecare are o metoda de lucru, apoi vine altul, cu alte idei. Eu sper sa ne revenim cat mai repede. Nu mai avem un om ca Ibrahimovici sau ca Eto'o. Cert e ca trebuie sa avem ocazii, sa ne aparam mai bine. Principala problema e faza defensiva, dovada ca primim multe goluri. Avem nevoie de puncte, sa jucam pentru a castiga, nu conteaza cum. Astfel, capatam incredere si ne vom putea reveni", a precizat fundasul roman.

Gabriel Torje s-a transferat in vara in Italia, iar Chivu are cateva sfaturi pentru fostul mijlocas al lui Dinamo: "E bine ca sunt romani care joaca in campionatul italian. Torje are posibilitatea sa joace intr-o echipa valoroasa, care se lupta sa ajunga an de an sa ajunga in cupele europene. Important pentru el este sa stie sa treaca peste obstacole. Echipa lui nu are presiune, suporterii nu au mari sperante. Trebuie sa se obisnuiasca cu huiduieli si cu note mici in ziar".

Cristi Chivu si-a anuntat retragerea din echipa nationala a Romaniei in luna mai a acestui an, dupa 75 de selectii si trei goluri.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriză în campionatul Italiei. Ce a pățit liderul Inter Milano
Surpriză în campionatul Italiei. Ce a pățit liderul Inter Milano
Echipa italiană Inter Milano a încheiat la egalitate duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu gruparea Cagliari, în etapa a 32-a din Serie A. Marcus Thuram a deschis scorul la Milano în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Chivu nationala Romaniei, #Cristi Chivu, #Inter Milano, #Gabriel Torje, #nationala Romania , #nationala