Intre deputatul si ministrul Adomnitei a fost o "incompatibilitate morala"

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 16:05
1614 citiri
Intre deputatul si ministrul Adomnitei a fost o "incompatibilitate morala"

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat, vineri, la Iasi, in prima conferinta de presa tinuta dupa demiterea sa, ca la votul din Camera Deputatilor privind majorarea salariilor profesorilor s-a aflat intr-o situatie ingrata, in dubla sa calitate de parlamentar si ministru, si ca a preferat sa voteze pentru decat sa fie criticat de presa.

"Daca as fi votat impotriva, cel putin un trust national de presa ar fi titrat ca sunt singurul ministru din istorie care a votat impotriva sistemului pe care-l conduce. Am avut cea mai ingrata sarcina, a fost o incompatibilitate morala intre deputatul Adomnitei si ministrul Adomnitei.

Ca parlamentar, am votat dintr-un principiu in care cred, respectiv majorarea salariilor, insa, ca ministru, nu sunt de acord cu cuantumul majorarii", a declarat Adomnitei, in conferinta de presa, citat de Newsin.

Acesta a adaugat ca o abtinere sau o iesire din sala in momentul votului ar fi fost "rusinoase". Totodata, Adomnitei a sustinut ca deputatii liberali care au votat alaturi de el pentru majorarea salariilor profesorilor nu ar trebui sanctionati.

Pe de alta parte, fostul ministru a precizat ca cele mai mari regrete din perioada mandatului sau de 18 luni au fost nepromovarea in Parlament a pachetului de legi pentru reformarea educatiei si relatia cu presa. "Dupa un an si jumatate de mandat, nu mi se pot reprosa probleme de fond, ci doar gafe de imagine", a mentionat liberalul, care a amintit si de momentul in care nu a stiut numarul de stelute de pe stagul Uniunii Europene, fiind corectat de cativa elevi de scoala generala.

Cristian Adomnitei a facut la Iasi un scurt bilant al activitatii sale la conducerea Ministerului Educatiei. Fostul ministru a comparat investitiile actualei guvernari cu cele ale fostului Guvern PSD, mentionand ca in perioada 2001-2004 s-au efectuat 274 de lucrari, in timp ce in ultimii trei ani numarul acestora s-a ridicat la 25.421 de lucrari, 75% dintre acestea fiind realizate in timpul mandatului sau.

Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Lungimea reţelei de drumuri publice totaliza, la 31 decembrie 2023, 86.388 km, din care 17.677 km (20,4%) drumuri naţionale, 35.046 km (40,6%) drumuri judeţene şi 33.665 km (39%), drumuri...
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
#cristian adomnitei, #incompatibilitate, #ministru, #deputat, #bilant, #reprosuri , #deputat