PD-L cere ajutorul PSD pentru demiterea lui Adomnitei

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 12:57
917 citiri
PD-L cere ajutorul PSD pentru demiterea lui Adomnitei

PD-L va depune, marti, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe tema educatiei prin care cere demisia ministrului Cristian Adomnitei, insa ca motiunea sa fie transformata in una de cenzura si sa aiba sanse sa fie aprobata este nevoie si de ajutorul unor alte partide, printre care si PSD.

"Prin motiune simpla cerem prim-ministrului sa propuna presedintelui demiterea din functie a lui Cristian Adomnitei. Daca va mai exista o motiune pe aceasta tema si daca exista vointa politica sa le comasam nu avem retineri in a o transforma in motiune de cenzura.

Concret, daca si un alt partid/partide politice va/vor initia motiuni simple pe edcuatie, am putea sa transformam motiunile simple intr-o motiune de cenzura, care insa nu poate trece fara voturile PSD", a explicat liderul PD-L Emil Boc.

La randul sau, coordonatorul departamentului de educatie din cadrul PD-L, Catalin Croitoru, l-a acuzat pe Cristian Adomnitei ca este "cel mai slab ministru al Educatiei pe care l-a avut vreodata Romania. Ultima perioada de guvernare, desi a beneficiat de cele mai mari bugete dupa 1989, peste 200 de milioane de euro s-au intors in tara anul trecut din cauza incompetentei de a le folosi".

Criticile lui Croitoru la adresa lui Adomnitei nu s-au oprit aici: "nu a reusit sa reduca violenta in scoli, sa creasca calitatea invatamantului, Cristian Adomnitei trebuie sa demisioneze deoarece sistemul educational se prabuseste".

"Situatia din invatamant arata ca PNL produce lovitura de gratie a invatamantului romanesc. Cheltuirea banilor nu se vede. Este un nou inceput de an scolar in care mii de unitati sanitare isi incep activitatea fara aviz de functionare", a subliniat Croitoru.

Mai mult, PD-L acuza PNL ca foloseste fondurile europene si nu numai pentru alegerile parlamentare din toamna. "Tariceanu, care isi anunta cu mandrie candidatura la un nou mandat, foloseste un ultim mijloc de troc politic: microbuzele scolare. Banii au ajuns in colegiile uninomanle unde exista candidati ai PNL", a acuzat pedelistul.

In ceea ce priveste alegerile parlamentare din 30 noiembrie, Adriean Videanu, prim vicepresedinte al PD-L, a anuntat ca incepand cu 15 septembrie va incepe o campanie de informare a cetatenilor privind votul uninominal.

Probabil, PD-L pune esecul de la alegerile locale pe baza "neinformarii populatiei", asadar pedelistii vor amplasa corturi in strada si vor incepe sa predice epopeea votului uninominal.

"PD-L, cu mici execptii, este gata cu stabilirea candidatilor la colegiile uninominale si este gata sa inceapa campania",a adaugat Videanu.

PD-L va depunde la Camera Deputatilor a doua motiune simpla din seria de cinci anuntate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#PDL, #Emil Boc, #PSD, #demitere, #cristian adomnitei , #Emil Boc