Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adomnitei: Va deranjeaza un ministru din afara sistemului, tanar, deranjant de tanar

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 14:21
1651 citiri
Adomnitei: Va deranjeaza un ministru din afara sistemului, tanar, deranjant de tanar

Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a declarat miercuri ca multe din masurile contestate de PD-L in motiunea simpla privind educatia au fost initiate de proprii ministri Mircea Miclea si Mihail Hardau, care acum au devenit critici ai sistemului.

"De la precedentele alegeri, mandatul a fost detinut de catre doi ministri ai PD-L, care acum s-au transformat in acerbi critici si fini cunoscatori ai sistemului de educatie. Nu pot sa nu apreciez structurarea pe teme a motiunii PD-L, dar aceasta are un caracter pur beletristic", a declarat Adomnitei la inceputul alocutiunii sale in fata plenului Camerei Deputatilor, informeaza Newsin.

Ministrul a reluat miercuri o mare parte din argumentele folosite si marti, la dezbaterea motiunii initiate de PSD. Adomniteia sustinut ca au fost remediate o mare parte din deficientele semnalate in timpul predecesorilor sai. "Va informez ca in timpul mandatului meu, nu s-au furat subiectele la testele nationale la disciplina istorie cum s-a intamplat pe data de 17 iunie 2006 (...) Va informez ca in timpul mandatului meu subiectele la bacalaureat nu au fost vandute in piata publica. Anul acesta, bacalaureatul nu a avut nici o deficienta majora in organizare", a declarat Adomnitei.

Ministrul a subliniat importanta elaborarii pachetului legislativ de reforma a educatiei si a respins acuzele privind deficientele acestor legi invocate de semnatarii motiunii. "Pachetul legislativ nu a fost promis de mine, ci de predecesorii mei care, din pacate, nu l-au realizat. In urma dezbaterii publice, au fost inserate in legi o serie de propuneri facute de profesori, elevi, studenti si parinti, reprezentanti ai administratiei locale si ai sindicatelor. In schimb, legile nu au fost discutate cu reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale, al carui lider, Catalin Croitoru, a binevoit sa intre in PD-L vanzand astfel interesele membrilor sindicatului. Va deranjeaza puternic ca un ministru din afara sistemului, tanar, deranjant de tanar, a realizat acest pachet de legi", a ripostat liberalul.

Adomnitei a subliniat importanta programului de informatizare derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in replica la acuza ca programul este doar o promisiune electorala. "Informatizarea nu este promisiune inainte de alegeri, este o necesitate, iar dumneavoastra acest lucru nu il intelegeti. Ministrii pe care i-ati avut dumneavoastra nu au initiat nici un program de informatizare", a afirmat Adomnitei adaugand ca acest program este sabotat de firme care au pierdut licitatia de achizitie a calculatoarelor, firme nou infiintate cu sediul intr-o casuta postala din strainatate care contesta in instanta corectitudinea procedurilor de achizitie initiate de minister. "Vad ca acest atac continua si in Parlament si poate ca nu este o intamplare ca firma care a dat in judecata ministerul este reprezentata de casa de avocatura Stoica", a spus ministrul Educatiei.

In incheiere, Adomnitei le-a reprosat inca o data pedelistilor faptul ca motiunea ar contine informatii inexacte. "Nu l-ati consultat deloc pe domnul Miclea, pentru care am un respect deosebit, pentru ca daca ati fi facut-o ati fi invatat cate ceva", a incheiat Adomnitei.

In textul motiunii "Nesansa invatamantului romanesc Guvernarea PNL si Cristian Adomnitei au adus educatia in pragul colapsului", deputatii PD-L cer revocarea din functie a ministrului Cristian Adomnitei, eradicarea practicii de utilizare ilegala a fondurilor publice destinate educatiei, anchetarea de catre organele abilitate ale statului a abuzurilor facute de actuala conducere a Ministerului Educatiei si Cercetarii, investigarea de catre Corpul de Control al Primului Ministru al modului in care au fost transpuse in fapt obiectivele specifice educatiei din programul de guvernare aprobat de Parlament.

Marti, Camera Deputatilor a adoptat o alta motiune simpla pe tema educatiei, initiata insa de PSD, partid ce a fost chemat la consultari, la Palatul Victoria, imediat dupa votul deputatilor. Motiunea simpla nu poate duce la revocarea unui ministru, principiu care este confirmat si printr-o decizie a Curtii Constitutionale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cristian adomnitei, #motiune, #PDL , #ministrul Educatiei