Invatatorii, suparati pe ministrul Educatiei

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 12:44
1395 citiri
Invatatorii, suparati pe ministrul Educatiei

Organizatorii Congresului Invatatorilor, la care participa, sambata si duminica, peste 1.000 de delegati din tara si din strainatate, sunt suparati pe Cristian Adomnitei.

Asta din cauza ca ministrul Educatiei nu si-a confirmat participarea la eveniment. Potrivit presedintelui Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania (AGIRo), Viorel Dolha, la niciun Congres dintre cele 28 de pana acum nu au lipsit ministrul in functie si predecesorii sai.

"Vom fi foarte dezamagiti daca ministrul Cristian Adomnitei nu va veni la Congres, mai ales ca, in timpul mandatului sau, el nu a organizat nicio adevarata intalnire a cadrelor didactice", a declarat, pentru NewsIn, Viorel Dolha.

Insa, este foarte putin probabil ca Adomnitei sa participe la Congres, pentru ca programul lui, include in acest weekend, actiuni legate de repartizarea microbuzelor care vor asigura transportul elevilor, de acasa la scoala, in judetele Iasi si Suceava.

Potrivit presedintelui AGIRo, Congresul Invatatorilor urmareste, in primul rand, progresul scolii romanesti si cresterea prestigiului acesteia.

"Pentru comunitatile romane de peste hotare, doar cultivarea limbii romane in scoli este o solutie pentru ca aceste comunitati sa reziste", spune Viorel Dolha.

Una dintre nemultumirile invatatorilor, care va fi dezbatututa, de asemenea, in cadrul Congresului, este faptul ca exista o confuzie, din punct de vedere normativ, intre formarea continua si cea initiala a celor care predau la cicul primar.

Reprezentantii AGIRo vor solicita, astfel, gasirea de forme flexibile si resurse pentru perfectionarea reala a cadrelor didactice.

Congresul Invatatorilor din Romania si al Invatatorilor Romani de peste Hotare este organizat de AGIRo la Palatul Parlamentului din Capitala, sub patronajul Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Camerei Deputatilor.

În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
Camera Reprezentanților a SUA a votat pentru acordarea unui ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei și aliaților săi. 311 legislatori au votat în favoarea proiectului de lege. Înainte...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#congres, #invatatori, #ministru, #cristian adomnitei , #ministrul Educatiei