Motiunile pe educatie si pe agricultura au fost adoptate

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 19:40
1503 citiri
Motiunile pe educatie si pe agricultura au fost adoptate

Motiunea PSD din Camera Deputatilor avand ca tema educatia a fost adoptata marti, cu 141 de voturi pentru, 68 impotriva si doua abtineri. Cu toate acestea, Guvrnul nu este obligat sa-l demita pe ministrul Educatiei Cristian Adomnitei.

Senatul a adoptat, de asemenea, si motiunea simpla pe agricultura depusa de PSD. Motiunea a fost adoptata cu 86 de voturi pentru, 37 contra si o abtinere, informeaza Realitatea Tv.

Prin textul motiunii simple "Guvernarea de dreapta, un esec pentru educatie", PSD cere demisia ministrului Cristian Adomnitei, promovarea initiativei legislative a PSD privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, prezentarea unei situatii exacte a repartizarii resurselor financiare pentru infrastructura, criteriile de alocare si rezultatele obtinute, analiza rezultatelor examenelor si testarilor nationale cu propuneri concrete pentru ameliorarea calitatii si recredibilizarea sistemului, solutii concrete pentru diminuarea efectelor propuse de retrocedarea masiva a cladirilor de scoli si gradinite.

Motiunea simpla PSD pe tema agriculturii, care a fost si ea adoptata de Senat, obliga insa Guvernul sa a aplice masurile propuse de initiatori, potrivit prevederilor Regulamentului Camerei superioare, considerate constitutionale de CCR.

Cei 38 de semnatari ai motiunii acuza Guvernul de proasta administrare a fondurilor europene, ce a dus, potrivit lor, la sistarea platilor efectuate prin programul SAPARD.

"Dupa 20 de luni de la aderarea la Uniunea Europeana, nu s-a acordat nicio suma din fondurile europene de dezvoltare rurala si pescuit, ba mai mult s-a ajuns la sistarea platilor efectuate prin Programul SAPARD, aspect pe care autoritatile romane au incercat sa il ascunda opiniei publice", acuza semnatarii motiunii.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a chemat pe initiatorii celor doua motiuni la Palatul Victoria pentru discutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#motiune, #simpla, #educatie, #cristian adomnitei , #ministrul Educatiei