Ziare.com

Adomnitei: Ministrii nu sunt portari si nici soferi. Nu ma intereseaza temele lor

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 09:18

   

Adomnitei: Ministrii nu sunt portari si nici soferi. Nu ma intereseaza temele lor
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat ca ministrii Guvernului Ponta trebuie sa isi respecte si vechile promisiuni, nu numai sa faca unele noi.

Mai mult, el i-a apostrofat pe membrii executivului spunandu-le ca nu sunt "nici portari, nici soferi, ci ministri" si ca ar trebui sa se ocupe de toate problemele care apar, nu numai de ceea ce isi propun ei, punctual.

"Am spus celor din guvern sa-si vada de treaba si de ceea ce s-a promis oamenilor. Inainte de a vorbi de reforma si de bunele intentii, hai sa ne ocupam si de vechile intentii. Sa ne ocupam si de cele promise, cum ar fi spitalul regional de urgente de la Iasi. I-am spus asta ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cand a fost zilele trecute la Iasi", a declarat Cristian Adomnitei, pentru Mediafax.

"Chiar nu ma intereseaza temele ministrilor"

Fostul ministru a declarat ca impreuna cu primarul localitatii iesene Miroslava a gasit terenul pentru noul spital si a inaintat aceasta tema ministrului Sanatatii, atragandu-i atentia lui Eugen Nicolaescu la faptul ca nu poate veni la Iasi fara sa discute problema acestui spital doar pentru ca are "alte teme".

"Eu le spun tuturor ministrilor, fie ca-s liberali, social-democrati sau conservatori: 'Nu sunteti portari la minister, si nici soferi, ci sunteti ministri. Nu puteti veni la Iasi si sa nu vorbiti de spitalul de urgente, ca eu ca ministru am venit cu alta tema'. Chiar nu ma intereseaza temele lor, ma intereseaza cele prezentate oamenilor si pentru care ne-au votat. I-am spus asta lui Nicolaescu si o spun oricarui ministru care vine la Iasi", a afirmat Adomnitei.

Adomnitei cere sa vada fapte, nu povesti

La inceputul lunii septembrie, Eugen Nicolaescu si Cristian Adomnitei au avut un schimb de replici legat de inceperea constructiei unui nou spital in judetul Iasi.

"Domnule ministru, liderii nostri (ai USL - n.red.) au jurat ca vor face spitalul regional de Urgente la Iasi. Cer ca macar primul harlet sa se sape in acesti ani, dar vreau sa si vad ca se intampla ceva. Vine vremea cand se va face socoteala. Eu spun din timp, ca sa avem vreme sa indeplinim. Discutati in guvern si rezolvati aceasta situatie. Eu sunt rabdator, dar atent. Sa vedem si fapte, nu povesti", i-a spus Adomnitei ministrului Eugen Nicolaescu, in cadrul dezbaterii regionale pe care Ministerul Sanatatii a purtat-o la Iasi cu reprezentantii sistemului medical din zona de nord-est a tarii.

Ministrul Sanatatii a declarat ca spitalele din Cluj si Iasi au prioritate dar ca vor fi construite atunci cand vor fi bani. Acest proiect a fost una dintre promisiunile facute de USL in campania electorala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 570 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mi se pare mie sau asta e o romana stricata?

"Domnule ministru, liderii nostri (ai USL - n.red.) au jurat ca vor face spitalul regional de Urgente la Iasi. Cer ca macar primul harlet sa se sape in acesti ani, dar vreau sa si vad ca se intampla ceva. Vine vremea cand se va face socoteala. Eu spun din timp, ca sa avem vreme sa indeplinim. Discutati in guvern si rezolvati aceasta situatie. Eu sunt rabdator, dar atent. Sa vedem si fapte, nu povesti."

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor