Adomnitei: O eventuala intelegere cu PSD nu va fi pe vecie

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:46
1148 citiri
Adomnitei: O eventuala intelegere cu PSD nu va fi pe vecie
Foto: Iasiplus

Cristian Adomnitei, deputat PNL, a declarat luni ca principalul obiectiv al colaborarii partidelor de Opozitie este inlaturarea Guvernului Boc si ca o eventuala intelegere cu Partidul Social Democrat "nu va fi pe vecie".

Adomnitei este de parere ca Guvernul Boc este principalul adversar al Romaniei si ca o alianta a partidelor de Opozitie ar putea sa izoleze Partidul Democrat-Liberal pe scena politica.

"(...) O asemenea intelegere cu PSD nu va fi pe vecie, fiecare partid are experientele si trecutul sau politic. In acest moment, cel mai mare adversar la adresa Romaniei este acest Guvern, iar pentru acest lucru aceasta alianta va fi utila", a declarat Cristian Adomnitei, la Realitatea TV.

La randul sau, conservatorul Bogdan Ciuca a lasat de inteles ca se vizeaza o colaborare a celor trei partide de Opozitie: Alianta de Centru-Dreapta formata din PNL si PC cu PSD.

"(...) Avem convingerea ca cele trei partide vor forma un bloc unitar si puternic, suficient de puternic incat sa inlature actuala Putere", a declarat Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, care a precizat ca ruperea protocolului PC cu PSD nu a dus la o "suparare" intre cele doua partide.

"Nu a existat si nu exista o suparare cu PSD-ul, este un proiect politic la care trei lideri de partid lucreaza de ceva vreme", a explicat Ciuca.

Presedintele Comisiei Juridice de la Senat, Toni Grebla, este insa de parere ca, in prezent, Opozitia nu poate inca sa darame Guvernul Boc. "Noi nu suntem in situatia ca maine sa declansam alegeri anticipate, din pacate pentru Romania. Trebuie sa realizam ca in functiile si demnitatile politice trebuie sa punem oameni responsabili si ca multe institutii publice sunt decredibilizate", a explicat Toni Grebla.

PNL si PC au semnat, luni, protocolul de constituire a Aliantei de Centru-Dreapta, urmand ca unirea sa fie consemnata si la tribunal. Protocolul prevede ca cele doua partide sa aiba liste comune de candidati la alegerile din 2012 si 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#cristian adomnitei, #Adomnitei intelegere PSD, #Adomnitei alianta PSD , #PNL