Ministerul Educatiei da vina pe presa pentru violenta din scoli

Joi, 22 Mai 2008, ora 16:09
2423 citiri
Ministerul Educatiei da vina pe presa pentru violenta din scoli

Fenomenul violentei in scoli este rezultatul exclusiv al informatiilor prezentate de mass media, considera reprezentantii ministerului Educatiei prezenti, joi, la seminarul "Scoala spune NU violentei!", organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

"S-a ajuns la acest nivel al violentei in scolile romanesti din cauza mediatizarii excesive a unor evenimente de aceasta natura. Elevii nu isi petrec toata ziua la ore, astfel ca nu trebuie sa dam vina pe scoala pentru amplificarea fenomenului violentei", a declarat Anca Petrache, inspector general in cadrul Directiei de Management si Programe Educationale din ministerul Educatiei.

In cadrul aceluiasi seminar, profesorul Eugen Palade, expert in politici educationale la Centrul Educatia 2000+, a afirmat ca solutiile autoritatilor la problema violentei in scoli nu au, in prezent, nicio sansa de reusita.

"Singurele masuri care se iau cand apare o situatie dificila sunt fie introducerea unei noi discipline in programa scolara, fie apelul la regulamentul scolar, cel care a fost, de altfel, incalcat", a spus profesorul Palade.

Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Educatiei uita ca insusi ministrul Cristian Adomnitei nu este tocmai un model de urmat pentru tinerii romani. Acelasi ministru al Educatiei care, prin reprezentantii Ministerului, acuza presa pentru ca isi indeplineste functia de informare, nu a stiut sa spuna cate stele are steagul Uniunii Europene.

Totodata, potrivit unei fotografii publicate recent de Academia Catavencu, Adomnitei, candidat la Primaria Iasi, considera ca "Iasul merita mai mult", cum scrie pe afisul sau electoral.

Conform unor studii realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania se afla pe primul loc intre 37 de tari din lume privind numarul de profesori care au raportat acte de violenta ale elevilor in timpul orelor.

In plus, 70% dintre tineri se tem sa mearga la ore din cauza actelor de huliganism din scoli, care, conform statisticilor, se petrec cel putin o data pe saptamana. In clasamentul dupa numarul tinerilor cu aceasta frica, in care figureaza 37 de tari din intreaga lume, Romania ocupa locul al doilea, dupa Ungaria.

Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#presa, #scoli, #violenta, #model, #cristian adomnitei , #stiri Cristian Adomnitei