Boureanu: La Congresul PD-L nu va fi blat

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:31
1201 citiri
Boureanu: La Congresul PD-L nu va fi blat

Vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu este convins ca Vasile Blaga va castiga, in weekendul care urmeaza, presedintia partidului.

"Vasile Blaga castiga presedintia. (...)Dupa ce am mers in toate filialele pot spune ca Vasile Blaga castiga presedintia", afirma Boureanu.

In plus, vicepresedintele PD-L spune ca nu se pune problema unui blat la Conventia Nationala a partidului, fiind o competitie extrem de serioasa din care nu se va retrage niciunul dintre cei trei candidati la presedintia formatiunii.

"Nu-i o batalie, deci nu este in niciun caz o batalie intre noi si voi, e o competitie intre noi, dar este o competitie extrem de stransa si cu miza foarte mare. Practic, se va schimba o directie, clar, in evolutia partidului", afirma Boureanu, intr-un interviu acordat Mediafax.

El spune ca este posibil sa se ajunga in al doilea tur la alegerile pentru functia de presedinte al partidului, deoarece delegatii la Conventia Nationala "nu inseamna neaparat masa partidului".

Vicepresedintele PD-L crede ca Traian Basescu va da niste mesaje foarte clare, la congresul PD-L, legate atat de ceea ce trebuie sa faca partidul, cat si Guvernul.

"Colegii mei de partid trebuie sa inteleaga ca nu poti guverna decat in momentul in care cetatenii au incredere in tine. Daca nu vom reusi sa facem acest lucru in urmatorul an, vom pleca in opozitie indiferent cine este presedintele Romaniei, inclusiv Traian Basescu.

Boureanu: Blaga e o optiune pentru Basescu, 75% din membri il vad presedinte

Si noi trebuie sa constientizam acest lucru, despre asta este vorba. Si cred ca Traian Basescu va da niste mesaje foarte clare si vizavi fata de ceea ce avem de facut noi ca Guvern, dar si vizavi de ceea ce va trebui sa facem ca partid", spune Boureanu.

Cristian Boureanu mai vorbeste si despre oportunitatea schimbarii siglei si a denumirii partidului, sustinand ca o dezbatere in acest sens va trebui sa fie bazata pe studii. El se pronunta in favoarea "inimii" ca simbol si se declara convins ca imnul PDL nu va fi schimbat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristian Boureanu PDL, #sustinere Blada PDL, #congres PDL , #PDL