De la cititori: Boureanu si "maimutele" PD-L

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 23:11
1836 citiri
De la cititori: Boureanu si "maimutele" PD-L

Cristi Boureanu si-a dat iar in petic. L-a facut "maimutoi" pe profesorul sindicalist Isvoreanu, in direct, la o emisiune TV, unde primul isi dedea cu parerea despre mamici si copii.

Agresivitatea ori iesirile necuviincioase il privesc pe deputatul Boureanu. Este, intr-adevar, problema domniei sale daca este nepoliticos. Nicicum a persoanei pe care o insulta.

Dar se intampla ca Boureanu sa-si fi asumat o demnitate publica. Daca ar vorbi oriunde ca ... Boureanu, sa vorbeasca asa cum ii este felul si cum il taie capul. Dar cand iese in spatiul public, nu se mai reprezinta pe sine, ci un partid, PD-L, in cazul de fata, o functie, niste oameni care l-au trimis in Parlament, sa le reprezinte interesele, nu sa injure.

Prin extensie, inteleg, de vreme ce Boureanu este tolerat, nu si certat, ca PD-L il incuviinteaza si chiar ii crede pe oameni maimutoi.

PD-L nu ma mira. A facut cariera in Prahova, prin 2007 si 2008, o zicere a acestui partid, pe vremea cand era angrenat in campania electorala pentru alegerile locale partiale.

Liderii locali au spus cam asa: "si daca imbracam o maimuta in portocaliu lumea o voteaza". Erau atat de stapani pe situatie, fascinasera atat de mult electoratul ori il credeau atat de prost, incat votau orice, portocaliu sa fie.

Nu suna a autosuficienta. Mai degraba este un dispret total, la adresa oricui. Intre ei, multi politicieni, nu numai cei de la PD-L, vorbesc urat, foarte urat despre romani. Nu-mi permit sa reproduc toate expresiile pe care le-am auzit, ci numai unele: "prostime", "nemancatii aia", "turma de prosti", "flamanzi" etc.

De aici vine si tupeul extraordinar a lui Boureanu. Sau al altora, aprovizionati din suburbanul lingvistic, deseori exprimat public. De aici si forta de minti in fata. De a pune bocancul pe ceafa natiei asteia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Boureanu maimutoi , #PDL