Boureanu spune ca, daca era judecator, se aresta singur

Marti, 25 Iulie 2017, ora 12:24
6589 citiri
Boureanu spune ca, daca era judecator, se aresta singur
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat Cristian Boureanu le-a cerut, marti, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti sa respinga contestatia Parchetului si sa fie judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de ultraj si arestat preventiv dupa ce a lovit un politist.

In acelasi timp, el a sustinut ca, avand in vedere probele stranse la dosar, daca era judecator, se aresta singur, dar si ca a lucrat in Africa si a "indurat multe" si ca nici in situatii mai grave nu a avut contact cu Politia.

Avocatul fostului demnitar trimis in judecata pentru ultraj dupa ce a lovit un politist care l-a oprit la un filtru de circulatie a aratat ca Boureanu are in intretinere o fata de 16 ani si ca este constient de gravitatea faptelor savarsite.

"Nu e cunoscut cu antecedente penale, e discutabil ca e implicat in alta cauza penala. Inculpatul a fost parlamentar in mai multe mandate si nu se poate pune problema ca nu constientizeaza.

Are studii superioare si trebuie sa aveti in vedere ca are in custodie unica o fata minora, de 16 ani, care are nevoie de tatal ei pentru a-i asigura cele necesare. Avand in vedere aceste motive, va solicit sa respingeti contestatia formulata de Parchet", a aratat avocatul.

In ultimul cuvant in fata instantei, Cristian Boureanu a spus ca regreta cele intamplate si ca este constient ca activitatea sa politica este definitiv compromisa.

"Regret foarte mult ce s-a intamplat si numai cineva care ma priveste cu rea-credinta poate sa creada ca nu regret. Activitatea mea politica e definitv compromisa (...) Am in custodie un copil pe care il am de la 3 ani si numai eu stiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodata copilul, am tras-o de par si am dus-o acasa, regret ce s-a intamplat", a sustinut Boureanu.

Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus ca era baut si a recunoscut ca i-a injurat pe politist.

"Nu neg ce s-a intamplat, am incercat doar sa contest cateva acuzatii. De exemplu, cea legata de epoleti. Eram in stare de ebrietate, l-am injurat o data si imi pare rau. Am lucrat in Africa si am indurat multe, sunt rezident american. Nici in situatii mai grave n-am avut contact cu Politia.

Nu a fost un control de rutina, control de rutina a fost initial, filtrul de rutina ne-a gasit in regula. Politistii au fost foarte civilizati. Patru minute mai tarziu, am fost urmariti si blocati de o alta masina de politie, politistii nici nu s-au mai dus la sofer, au venit la mine. M-au amenintat ca ma umilesc la Antena 3. Daca as fi acceptat umilintele, ma alegeam doar cu o contraventie.

Am 45 de zile in arest, n-am cum sa influentez judecata, voi avea grija sa respect conditiile impuse. Pe perioada procesului, o sa ma ocup de familie. Nu am contestat masura arestului preventiv in primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu daca eram judecator ma arestam preventiv", a mai sustinut Boureanu.

Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare pe cererea acestuia, decizia urmand sa fie definitiva.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis, in urma cu o saptamana, ca fostul deputat Cristian Boureanu poate fi judecat sub control judiciar, iar decizia a fost atacata de procurori.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti si-a motivat decizia aratand ca Boureanu a stat suficient incarcerat, ca este o persoana instruita si a luat act de angajamentul acestuia ca nu va da declaratii in presa si ca accepta ca nu este exclus sa-l fi "atins" pe politist cu genunchiul. Magistratii mai spun ca Boureanu a fost parlamentar in doua mandate si s-a bucurat de simpatia oamenilor si, in plus, este unic intretinator al unui copil.

Tot saptamana trecuta, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti a anuntat ca procurorii au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Boureanu, pentru trei infractiuni de ultraj, si a prietenei acestuia, Laura Dinca, pentru marturie mincinoasa.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Boureanu arestat singur , #politie