Boureanu: Macovei si Preda cer niste lucruri care nu exista nicaieri

Vineri, 04 Martie 2011, ora 22:08
1851 citiri
Boureanu: Macovei si Preda cer niste lucruri care nu exista nicaieri
Foto: Buna Ziua Iasi

Cristian Boureanu, vicepresedinte PD-L, a afirmat ca majoritatea criteriilor de integritate sunt deja prevazute in statutul partidului si i-a acuzat pe europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda ca acum le preiau si le prezinta ca apartinandu-le.

Boureanu a sustinut ca, pe langa propunerile deja incluse in statut, cei doi au venit cu propuneri aberante sau inexistente intr-un partid democratic.

"Circa 90% din criterii au fost deja adoptate de catre partid. Unele existau in vechiul statut, e vorba de sistemul suspendarii cu care partidul era de acord si care are doua componente: autosuspendarea sau suspendarea prin sanctiune.

Este si ultimul criteriu propus de 'reformisti' care a plecat de la o solutie total aberanta, ca la prima urmarire penala sa fie automat suspendat pana la varianta oarecum de compromis, spun ei, la care s-a ajuns si despre care eu spun in continuare ca nu are nicio legatura cu realitatea", a spus pedelistul.

Intrebat de ce foloseste in mod ironic termenul de "reformisti" la adresa celor doi, Boureanu a raspuns:

"Nu vad unde este reforma partidului cand 90% din criteriile de integritate partidul deja le are, iar acum le preiei si sa spui ca sunt ale tale, iar eu nu vad vreun alt fel de reforma adusa: nici pe zona economica, nici pe zona de educatie sau reforma statului".

Mai mult, vicepresedintele PD-L a sustinut ca asemenea prevederi a mai intalnit doar intr-un partid de origine comunista.

"Cer niste lucruri care nu exista nicaieri. Daca exista un partid dintr-o tara democratica care are criterii asemanatoare, eu sunt de acord sa le sustin propunerile. Dar nu au venit cu asa ceva in ultimele zile, eu am mai spus care este singurul partid unde s-a folosit asa ceva, un partid de sorginte sovietica.

Se transforma o chestiune pe care PD-L a tratat-o serios in ultimii ani si care incepe sa dea rezultate intr-o batalie populista legate de criterii care nu functioneaza", a conchis Boureanu.

Totusi, Macovei si Preda au un sustinator in persoana unui alt vicepresedinte PD-L, Raluca Turcan, in ceea ce priveste suspendarea din partid a membrilor trimisi in judecata.

Cristian Preda: I-am spus lui Boureanu sa comenteze cu textul in fata, nu ca nu citeste

"Am votat pentru aceasta pozitie in Biroul Permanent si voi vota in continuare pentru acest lucru", a declarat Turcan. Pe de alta parte, aceasta a precizat ca decizia Colegiului Director trebuie sa aiba in vedere doua dimensiuni ale problemei: pragmatismul electoral si functionarea interna a PD-L.

"In acest moment, nu ar trebui sa avem o opinie foarte radicala in PD-L si toate pozitiile exprimate trebuie gandite foarte bine din doua perspective: o perspectiva a pragmatismului electoral pentru ca, in mod evident, increderea cetatenilor in PDL a scazut si o perspectiva a functionarii PD-L", a subliniat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Cristian Boureanu, #Boureanu Preda Macovei, #Boureanu criterii integritate , #stiri Cristian Boureanu