Cristian David, despre unirea cu R. Moldova: E visul nostru legitim - cine ne poate ajuta

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 12:30
2845 citiri
Cristian David, despre unirea cu R. Moldova: E visul nostru legitim - cine ne poate ajuta
Foto: Arhiva

Ministrul delegat al romanilor de pretutindeni, Cristian David, a vorbit despre unirea Romaniei cu Republica Moldova, afirmand ca Uniunea Europeana joaca un rol important in indeplinirea acestui tel comun.

El a declarat, la Realitatea TV, ca "este visul nostru legitim ca toti romanii sa se uneasca", dar ca trebuie sa facem pasi chibzuiti si inteligenti pentru ca acest lucru sa se intample.

"Este visul nostru legitim ca toti romanii sa se uneasca, cu precadere cei aflati de cealalta parte a Prutului. Ar trebui sa facem acei pasi inteligenti si chibzuiti care sa ne ajute sa facem acest pas.

Suntem pe un proces de recuperarea a relatiilor cu Republica Moldova. Pasii care urmeaza sa fie facuti trebuie sa tina cont sa este vorba de unul si acelasi popor, ca exista doua state diferite, dar care au acelasi drum, respectiv drumul european", a precizat Cristian David.

Senator roman: Unirea cu R. Moldova ar costa Romania 20 de miliarde de euro

Ministrul delegat a subliniat ca UE are puterea de a facilita acest demers, mentionand ca, desi vor fi doua state europene, nu va aparea o noua limba.

"Natiunea e o realitate, statalitatea este rezultanta istorica pe care trebuie sa o constientizam. Proiectia europeana poate sa netezeasca si sa deschida aceasta apropiere si finalitate istorica.

Unde ne indreptam? Spre un spatiu european al multiculturalismului si multilingvismului. Chiar daca din punct de vedere geografic, vor fi doua state europene, nu va aparea o noua limba in interiorul Uniunii Europene", a continuat David.

Basescu vrea unirea cu Republica Moldova: Sangele apa nu se face! (Video)

Unirea tarii noastre cu Republica Moldova este sustinuta vehement si de presedintele Traian Basescu, declarand ca acest lucru reprezinta o prioritate pentru oficialii de la Bucuresti. Dezbaterile pe aceasta tema au starnit controverse atat pe scena politica din cele doua state, cat si pe plan european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian David unire Romania Moldova, #Cristian David Romania Moldova, #Cristian David Romania Moldova UE , #ministru delegat
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
gagiul e senator? Nu stiu cum ajung asemenea ciumeti in senat!
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2