Fostul ministru Cristian David, urmarit penal

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 14:20
2494 citiri
Fostul ministru Cristian David, urmarit penal
Foto: Digi24

Cristian David, fostul ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, a venit, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat pentru a i se aduce la cunostinta ca a inceput urmarirea penala pe numele lui si ca are calitatea de suspect.

David a fost citat pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea pe numele lui, pentru abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, se arata intr-un comunicat DNA remis Ziare.com.

Fostul ministru Cristian David nu a vrut sa faca declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, spunand ca e vorba despre "o confuzie" si ca va face precizari dupa ce va discuta cu procurorii.

"Asa cum am precizat de la bun inceput, am toata disponibilitatea de a pune la dispozitia procurorilor DNA toate datele, informatiile si precizarile necesare sa clarifice aceasta situatie. Eu socotesc ca este o confuzie regretabila, care trebuie lamurita cat mai repede. Acest lucru sper sa-l fac cat de curand. Este tot ceea ce pot declara in aceasta faza", a spus Cristian David, la iesirea de la DNA.

Basescu aproba cererea DNA de incepere a urmaririi penale fata de Cristian David

In 27 februarie, presedintele Traian Basescu i-a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala pentru Cristian David, instiintand in acest sens si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro.

Mama fostului ministru Cristian David, urmarita penal pentru fals si uz de fals

Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, in declaratia de avere depusa la 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat in fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire imprumut", de la mama sa.

Aceasta suma a fost justificata de ministrul delegat printr-un asa-zis imprumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca sa-si construiasca o casa si la momentul incheierii actului care ar atesta vanzarea fictiva a apartamentului mentionat, mama sa i-ar fi 'restituit' imprumutul, au scris procurorii in documentul citat.

In 26 februarie, Cristian David si-a dat demisia din functia de ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, alaturi de ceilalti ministri liberali din Guvern.

In aceeasi zi, dupa ce DNA a cerut aviz pentru urmarirea sa, Cristian David a demisionat si din calitatea de membru al PNL, spunand ca a luat aceasta deciziei pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#C ristian David DNA urmarit penal, #Cristian david DNA urmarire penala, #Cristian David DNA declaratie avere , #ministru delegat