Cristian David: Sa ii incurajam pe romanii din diaspora sa investeasca in Romania

Duminica, 04 August 2013, ora 13:30
2220 citiri
Cristian David: Sa ii incurajam pe romanii din diaspora sa investeasca in Romania

Romanii din strainatate pot contribui la modernizarea tarii prin utilizarea capitalului uman si prin incurajarea lor sa investeasca in Romania, afirma ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David.

Acest subiect va fi discutat la o reuniune a reprezentantilor diasporei, care va avea loc in perioada 5 - 11 august, la Mangalia, dupa cum precizeaza oficialul, citat de Agerpres.

"In primul rand, mediul economic din Romania trebuie sa fie extrem de primitor si sa ii incurajeze pe romanii stabiliti in alte state sa isi investeasca economiile pe care le-au facut in cei cativa ani de cand lucreaza acolo. Pe de alta parte, statul roman ar putea veni cu un anumit fond de sustinere a acestor proiecte investitionale in sectoare bine dirijate.

Vorbim de acele domenii unde aceste investitii sunt necesare si au un potential de exploatare, pentru a putea genera locuri de munca, de exemplu agricultura si sectorul serviciilor. Pe scurt, ne trebuie un cadru propice pentru investitii, noi locuri de munca, salarii mai atractive. Stiu, par deziderate greu de atins, dar nu imposibil. Exista deja un program pentru sustinerea IMM-urilor, dar trebuie suplimentate resursele necesare", a spus Cristian David.

Ministrul a adaugat ca romanii din diaspora pot activa si pe segmentul investitiilot mari, pentru ca exista companii in strainatate detinute de antreprenori romani care au relatii comerciale cu firmele din tarile respective.

"Prin aceasta relatie, de data asta la nivel comercial, incercam sa coagulam forumuri de parteneriat economic intre antreprenori romani si reprezentanti ai mediului de afaceri din Italia sau Spania pentru a-i aduce cu proiecte investitionale mari, a spus Cristian David.

"Saptamana Educatiei, Culturii si Spiritualitatii Romanesti" va deschide Programul "Diaspora Estival 2013" si se va desfasura in perioada 5 - 11 august. Cea de a doua parte a programului este reprezentata de "Saptamana mediului asociativ romanesc" si va incepe pe 19 august.

Ministrul Cristian David se asteapta ca aproximativ 200 de romani din diaspora sa participe la acest eveniment, a carui organizare este finantata de catre Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni. Suma pentru organizarea acestui eveniment este de 200.000 de lei.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#romani diaspora, #romani diaspora investitii Romania, #Cristian David romani diaspora , #stiri Cristian David