Fostul ministru Cristian David scapa de arestul la domiciliu

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 15:06
1950 citiri
Fostul ministru Cristian David scapa de arestul la domiciliu
Foto: Strada de Buzau

Fostul ministru de Interne Cristian David a scapat de arestul la domiciliu si va fi cercetat sub control judiciar, au decis vineri judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Hotararea magistratilor de la curtea suprema este definitiva, asa ca fostul ministru isi poate parasi locuinta, insa va trebui sa respecte mai multe obligatii, printre care si aceea de a se prezenta periodic la Politia orasului Azuga, transmite Antena 3.

ICCJ a decis in 14 aprilie ca David sa fie anchetat sub control judiciar, insa hotararea nu a fost definitiva, asa ca procurorii DNA au facut recurs.

Fostul ministru Cristian David scapa de arestul la domiciliu - va fi plasat sub control judiciar

Fostul ministru a fost arestat in 22 ianuarie in dosarul in care este acuzat ca a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean Buzau, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.

In schimbul acestui serviciu, persoana interesata de terenul respectiv I-ar fi dat mita lui David jumatate de milion de euro.

Fostul ministru de Interne Cristian David, retinut - a luat mita jumatate de milion de euro

Cum ar fi primit Cristian David spaga de jumatate de milion de euro (surse)

Cristian David a fost denuntat in 2014, iar DNA a cerut, in 10 noiembrie, aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mita. In 19 noiembrie 2014, Traian Basescu, seful statului la acea data, anunta ca a dat avizul pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Cristian David, precizand ca decizia nu inseamna ca acesta este vinovat, dar va merge in fata procurorilor pentru clarificari.

Intr-un alt dosar, DNA anunta, in 5 martie 2014, ca David, la data faptelor avand functia de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, este urmarit penal pentru abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro.

In 26 februarie 2014, Cristian David si-a dat demisia din functia de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni. In aceeasi zi, dupa ce DNA a cerut aviz pentru urmarirea sa, Cristian David a demisionat si din calitatea de membru al PNL, spunand ca a luat aceasta decizie pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Cristian David control judiciar, #Cristian David scapa arest domiciliu , #stiri Cristian David
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Daca dispare de la domiciliu sa il dea la Interpol si cu numele
T
tudorion46
rank 5
uite popa, nu e popa!