Cine este cel mai potrivit candidat al PMP la prezidentiale - Diaconescu sau Udrea? Sondaj Ziare.com

Sambata, 16 August 2014, ora 18:33
13766 citiri
Cine este cel mai potrivit candidat al PMP la prezidentiale - Diaconescu sau Udrea? Sondaj Ziare.com

Cu doar doua luni si jumatate inainte de alegerile prezidentiale, unul dintre partidele care pareau fara probleme in desemnarea candidatului, PMP, are cel mai mare semn de intrebare - Cristian Diaconescu sau Elena Udrea?

Candidatura fostului consilier prezidential, trimis in cursa pentru Cotroceni inca din luna iunie, a fost contestata marti, de membri ai partidului sau, dezavantajul sau fiind considerat ca nu a reusit sa adune decat 7.000 de semnaturi, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala.

Tot in acea zi, presedintele Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, a mentionat ca Elena Udrea ar fi mai potrivita pentru a fi candidatul PMP, pentru ca bucura de o mai mare notorietate, iar Romania "e pregatita sa voteze o femeie".

Revolta in PMP: Se cere mazilirea lui Cristian Diaconescu. "Romania e pregatita sa voteze o femeie"

Cristian Preda: S-ar putea sa avem doua candidaturi si sa fie mai rau decat la europene

Vicepresedintele PMP, Cristian Preda, este de parere ca, pana marti, cand se va reuni Colegiul National al partidului, nimeni nu stie care va fi propunerea finala pentru Cotroceni.

"In acest moment, avem un candidat confirmat de partid si seful partidului care si-a anuntat intentia de a candida. Decizia o ia Colegiul National, care reuneste presedintele, vicepresedintii, secretarii executivi si liderii organizatiilor judetene. Forul asta va transa, asta este situatia in acest moment, nu pot sa anticipez", a declarat europarlamentarul, pentru Ziare.com.

Acesta nu exclude insa ca ambii politicieni - Elena Udrea si Cristian Diaconescu - sa fie in cele din urma candidati pentru Cotroceni.

"Nu e exclus ca, asa cum fuziunea PNL-PDL a dat nastere la trei candidaturi - Iohannis, Tariceanu, Macovei -, si PMP sa produca pana la urma doua candidaturi. E posibil ca si acum interactiunea dintre Fundatia Miscarea Populara si PMP sa produca doua candidaturi.

S-ar putea sa fie mai rau decat la europene, unde am avut o lista de stanga si sapte de dreapta. Eu cred ca va fi greu ca lumea sa mai desluseasca cine cu cine", ne-a mai spus Cristian Preda.

Udrea: Voi avea sustinerea presedintelui Basescu la prezidentiale

Elena Udrea a lasat sa intelegea ca ar putea candida din partea partidului pe care il conduce, la alegerile prezidentiale, subliniind ca Romania "este pregatita sa voteze o femeie" si ca va avea sustinerea presedintelui Traian Basescu, daca se va hotari sa candideze. In plus, a precizat ca se vede in turul 2 impotriva candidatului stangii.

"Eu cred ca fiind printre putinii lideri politici care s-au format in echipa presedintelui si care a ramas loial proiectului viziunii presedintelui despre politica, justitie, stat de drept, voi avea sustinerea presedintelui", a spus presedintele PMP, joi.

Udrea: Romania este pregatita sa voteze o femeie. Voi avea sustinerea lui Traian Basescu

Anterior, miercuri, Elena Udrea a afirmat ca partidul sau are deocamdata un candidat la prezidentiale, in persoana lui Cristian Diaconescu, mentionand insa ca strangerea semnaturilor nu se desfasoara conform planurilor.

Diaconescu, decis sa candideze la prezidentiale, cu sau fara partid

Vineri, fostul consilier prezidential a anuntat ca isi va duce candidatura pana la sfarsit indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid: "Consider ca aceasta este o datorie morala fata de dumneavoastra si de societate".

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Cristi Diaconescu: Sunt candidatul la presedintie - ce spune despre Udrea si semnaturile stranse

Joi, Cristian Diaconescu a spus ca el este candidatul PMP la alegerile prezidentiale, in prezent, si ca unii dintre colegii sai au mintit public. Referitor la afirmatia ca s-ar fi strans doar 7.000 de semnaturi pentru candidatura sa, fostul consilier prezidential a explicat ca acest numar de semnaturi s-a inregistrat "numai la Bacau".

Cum reactioneaza liderii de filiale

In ce priveste liderii de filiale, acestia sunt impartiti privind sustinerea celor doi la alegerile prezidentiale. Astfel, daca presedintele PMP Mehedinti, Eugen Golea, si presedintele PMP Cluj, Adrian Gurzau, o sustin pe Elena Udrea, presedintele PMP Arad, Florin Remetan, a spus vineri ca o schimbare a prezidentiabilului in acest moment ar crea "haos" in filiale si ar afecta credibilitatea partidului.

Revolta in PMP: Alegerea prezidentiabilului invrajbeste liderii de filiale

Ziare.com va invita la vot si va intreaba cine este cel mai potrivit candidat al PMP pentru alegerile prezidentiale - Cristian Diaconescu, candidatul anuntat de aproape doua luni si sustinut de Traian Basescu, sau Elena Udrea, presedintele partidului, care se bucura de o popularitate mai mare?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#candidat PMP prezidentiale, #Cristian Diaconescu candidat prezidentiale, #Elena Udrea candidat prezidentiale, #Partidul Miscarea Populara candidat prezidentiale , #candidat prezidentiale