Cristi Diaconescu: Nu sunt un candidat la prezidentiale, nu am voie sa fac politica

Luni, 18 Martie 2013, ora 13:52
2286 citiri
Cristi Diaconescu: Nu sunt un candidat la prezidentiale, nu am voie sa fac politica

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a spus, duminica seara, ca nu este un potential candidat la alegerile prezidentiale din partea PDL, fiind apolitic si neavand voie astfel sa faca politica.

Declaratiile lui Cristian Diaconescu au venit in contextul in care deputatul PDL Elena Udrea l-a nominalizat printre posibilii candidati ai partidului la presedintie, alaturi de Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu si Adriean Videanu.

Intrebat daca ar putea fi un posibil candidat la alegerile prezidentiale, consilierul a afirmat: "Raspunsul meu este nu".

"Eu spun acest lucru pentru ca am sansa si norocul sa fiu apolitic, eu nu am voie sa fac politica. In momentul in care mi-ar trece prin cap, sigur ca ar trebui sa existe un partid care sa ma atraga, sa ma inspire si care sa ma si doreasca, bineinteles. (...) Pana in acest moment, ca decizie, nimeni nu mi-a transmis un astfel de lucru", a declarat Cristian Diaconescu, la Romania Tv.

Acesta a subliniat ca aceasta decizie ar putea fi schimbata numai dupa ce i s-ar propune aceasta eventuala candidatura: "In acest context al partidelor politice, asa cum arata mecanismul pe care il privesc din afara, nu".

"Aceasta este evaluarea mea. PDL este de urmarit pentru ca nu este important de ce a cazut, ci este important cum se va ridica. Pana cand nu se ridica sau nu propune altceva, evaluarea mea nu se va schimba", a mai spus consilierul prezidential.

Udrea: Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu, posibili candidati la Presedintie (Video)

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu sunt posibili candidati la Presedintie pe care PDL i-ar putea sprijini.

"As incepe cu un candidat care este in partid si care este intr-o recuperare de imagine, in forta, si este vorba despre Emil Boc, care a castigat Primaria Clujului si care acum evident ca recastiga imaginea dupa guvernarea pe care a condus-o. Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Catalin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat", a spus Udrea.

Prim-vicepresedinte PDL, despre prezidentiabil: De exemplu, Cristian Diaconescu

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, joi, ca un posibil prezidentiabil PDL ar putea fi consilierul prezidential Cristian Diaconescu, daca va fi cooptat in partid.

"Poate trebuie sa deschidem partidul foarte mult, ceea ce imi doresc. Va dau un exemplu, Cristian Diaconescu. Pentru mine, va fi o mare atractie in momentul in care va fi cooptat la noi in echipa, in sensul, poate, al viitorului presedinte al Romaniei, nu stiu", a spus liderul democrat-liberal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Diaconescu candidat prezidentiale, #Udrea Cristian Diaconescu prezidentiabil PDL , #consilier prezidential