Cristian Diaconescu ataca USL: O insulta abjecta ca am pierdut bani la Bruxelles

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:32
3434 citiri
Cristian Diaconescu ataca USL: O insulta abjecta ca am pierdut bani la Bruxelles
Foto: Q Magazine

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu se arata revoltat de atitudinea politicienilor care acuza ca Romania a inregistrat un esec la negocierile pe buget de la Bruxelles. "Este o insulta abjecta", spune Diaconescu.

Cristian Diaconescu a explicat ca " Romania a obtinut sume bune si conditii nesperat de bune pentru contextul international in care ne aflam".

"Vestita propunere de buget de cheltuieli de peste 1000 de miliarde a fost abandonata de Comisie inaite de a fi lansata, inca din octombrie 2012.

Deci 48 mld. euro pentru Romania a fost cifra o neomologata (si nerostita de vreun reprezentant roman !!!!!! ) undeva in vreo sala de negociere. Asa ca fie reaua - credinta fie lipsa de informare te pot indemna sa te referi la acest plafon, la luni bune dupa ce a disparut din negociere", a scris Cristian Diaconescu pe blog.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

Astfel, consilierul prezidential sustine ca politicienii mint atunci cand acuza faptul ca Romania a pierdut bani.

"Asadar, este corect sa mintim oamenii si sa le spunem ca 'au pierdut bani, si inca multi' ori ca 'fiecare roman a pierdut 1700 lei' sau ca 'Romania a inregistrat un ESEC la Bruxelles'? Nu, mai mult, in contextul actual, a rostogoli o asemenea minciuna reprezinta o insulta abjecta la adresa inteligentei si proiectiilor pe care si le face fiecare cetatean european care traieste in Romania.

Probabil ca acasa nu conteaza foarte mult, insa va imaginati ce-si spun comisarii europeni, liderii Comisiei, membrii Consiliului, atunci cand primesc astfel de vesti din Romania? Credeti-ma, nu vreti sa stiti!", a subliniat Diaconescu.

Lazaroiu, despre bugetul UE: Sa nu ne comportam ca niste cersetori care, dupa ce le dai bani, te si scuipa!

Consilierul prezidential a dezvaluit si cum au decurs negocierile de saptamana trecuta de la Bruxelles.

"Am negociat de-a lungul carierei mele diplomatice in conditii de infern - am negociat prezentul si viitorul si am negociat aproape imposibilul cu foste tari sovietice, am negociat 'trecutul' - parca niciodata nu a fost, insa, atat de greu. Am intrat in cladirea Consiliului joi la ora 17.00 si am iesit de acolo vineri la ora 21.00. A fost mai greu ca oricand. (...) Acum stiindu-se toate aceste aspecte, probabil, intelegeti ce am simtit vazand mesajul de acasa...

Extenuanta aventura a adoptarii bugetului european - Corespondenta de la Bruxelles

Nu cred ca este prea mult daca spun ca mesajele contradictorii venite de la Bucuresti aproape instantaneu cu prezentarea la Bruxelles a concluziilor dupa negocieri, formuleaza o imagine deplorabila de haos generalizat pentru Romania, fapt de care se fac responsabili exact aceia care incurca 'din graba' procedurile de calcul. Cred ca ne cam fortam norocul", a concluzionat Cristian Diaconescu.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Premierul Victor Ponta s-a declarat "foarte dezamagit" de rezultatul negocierilor asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, in urma carora Romania a obtinut suma de 39 de miliarde de euro.

In plus, prim-ministrul l-a criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a prezentat situatia drept una pozitiva, desi nu s-a obtinut nici un euro in plus pentru Romania, fata de propunerea din noiembrie 2012.

O.A.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cristian Diaconescu buget UE, #Cristian Diaconescu Ponta buget, #Cristian Diaconescu negocieri Bruxelles , #consilier prezidential