Independentii: Sarbu-presedinte, Oprea-presedinte executiv, Diaconescu-presedinte onorific

Duminica, 21 Martie 2010, ora 12:04
3319 citiri
Independentii: Sarbu-presedinte, Oprea-presedinte executiv, Diaconescu-presedinte onorific
Foto: Arhiva

Deputatul independent Catalin Chereches a declarat ca presedintele UNPR va fi Marian Sarbu, in timp ce Gabriel Oprea va fi presedinte executiv, iar Cristian Diaconescu, presedinte de onoare.

"Vom avea un statut foarte clar, cu un presedinte onorific, un presedinte in persoana domnului Marian Sarbu", a declarat Chereches la Antena 3, opinand ca viitorul presedinte, Marian Sarbu, este o personalitate care poate sa reprezinte foarte bine interesele romanilor, cu experienta pe zona sociala.

Intrebat cine va fi presedinte onorific, Chereches a raspuns: "Eu cred ca daca ar analizam personalitatile din zona grupul independentilor, cred ca cel mai potrivit pentru aceasta functie ar fi domnul Cristian Diaconescu. Sunt convins ca presedintele onorific al UNPR va avea atributii si executive, nu ca presedintele de onoare al PSD".

"Sa nu-l uitam nici pe domnul ministru Gabriel Oprea, care sigur va avea o functie, probabil chiar de presedinte executiv", a mai adaugat deputatul independent. In opinia sa, pentru functia de secretar general, cel mai potrivit ar fi Neculai Ontanu", pentru ca este "un om care stie organizare si ar putea gestiona aceasta activitate".

Parlamentarii independenti au depus, vineri, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita inregistrarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, instanta urmand sa ia in discutie cererea pe 17 mai.

Grupul parlamentarilor independentilor a strans aproximativ 140.000 de semnaturi de sustinere pentru inscrierea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, acestea fiind depuse vineri la Tribunalul Bucuresti, odata cu cererea de infiintare a formatiunii, au declarat vineri pentru NewsIn surse parlamentare.

Potrivit acestora, ministrul Apararii, Gabriel Oprea - vehiculat initial ca presedinte al formatiunii - ar putea ceda aceasta functie fie deputatului Marian Sarbu, fie senatorului Cristian Diaconescu. "Se pare ca Gabriel Oprea ar dori sa se ocupe mai mult de minister, in conditiile astea conducerea Uniunii ar reveni cu siguranta lui Sarbu sau lui Diaconescu", au precizat sursele citate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Chereches Sarbu UNPR, #Chereches deputat UNPR, #Sarbu Diaconescu UNPR , #Mariana Diaconescu
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Pe scurt, in Regimul Basescu-Boc e o cateleală fara precedent: Repede, fara ezitare, a exclamat: "Igen!"
Poza ETC
ETC
rank 1
Ex-istii (independentii/Impotentii) sub papucul lui Basescu...Basescu sub papucul Budapestei...