Oprea, Sarbu si Diaconescu ar putea reprezenta independentii la Cotroceni

Luni, 15 Martie 2010, ora 14:09
874 citiri
Oprea, Sarbu si Diaconescu ar putea reprezenta independentii la Cotroceni

Deputatul Eugen Nicolicea a declarat luni, ca delegatia care va reprezenta parlamentarii independenti la Cotroceni va fi, cel mai probabil, formata din ministrul Apararii, Gabriel Oprea si din parlamentarii Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

"In proportie de 90%, la intalnirea cu presedintele vor merge Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu", a spus deputatul independent, adaugand ca este totusi posibil sa mai apara schimbari in lista de delegati.

Grupul parlamentarilor independenti sustine ca modificarea Constitutiei este motivata de "imperativul punerii in aplicare a rezultatului referendumului", dar si de necesitatea de a corecta imperfectiunile din actualul text constitutional.

Potrivit unui comunicat de presa al grupului independentilor, acestia vor prezenta presedintelui Traian Basescu, in cadrul consultarilor de la Cotroceni, cinci teze cu privire la modificarea Constitutiei.

"Atat procesul de modificare a Constitutiei, cat si fondul modificarilor ce vor fi propuse trebuie sa respecte doua principii fundamentale: interesul national si progresul Romaniei", este prima teza a independentilor pe acest subiect.

De asemenea, acestia mai sustin ca referendumul din anul 2009 exprima vointa poporului roman, iar punerea in aplicare a deciziei exprimate prin referendum nu poate face obiectul negocierilor si tranzactiilor intre partide.

"Modificarea Constitutiei este absolut necesara si motivata de: imperativul punerii in aplicare a rezultatului referendumului, necesitatea de a corecta imperfectiunile din actualul text constitutional si, nu in ultimul rand, nevoia de a da Romaniei o arhitectura institutionala clara, robusta si orientata spre progres", se mai arata in comunicatul independentilor.

In fine, acestia mai opineaza ca viitoarea Constitutie trebuie sa fie gandita pentru urmatorii 20 - 30 de ani, si nu pentru interesul politic sau electoral al partidelor.

De asemenea, independentii mai opineaza ca in procesul de modificare a Constitutiei, "dialogul social, participarea sindicatelor, a specialistilor si, in general, a societatii civile trebuie sa fie cel putin la fel de consistenta ca si cea a politicienilor". "Cetatenii nu sunt chemati doar sa-si aleaga o haina constitutionala, ci sa o croiasca ei insisi", se mai arata in comunicatul citat.

Independentii mai informeaza ca in perioada urmatoare, grupul lor va lansa in dezbatere publica propriul proiect de modificare a Constitutiei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristian Diaconescu, #Marian Sarbu, #independenti Cotroceni , #Mariana Diaconescu