Basescu, la investirea lui Diaconescu: Aveti o misiune grea, aproape imposibila

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 19:15
4458 citiri
Basescu, la investirea lui Diaconescu: Aveti o misiune grea, aproape imposibila
Foto: TVR

Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al Romaniei, a depus, miercuri seara juramantul, la Palatul Cotroceni.

Dupa ce a rostit cuvintele standard prin care jura credinta tarii si poporului, Cristian Diaconescu a dat mana cu presedintele si i-a lasat acestuia prilejul sa vorbeasca.

"As spune ca un lucru extrem de important este ca aici se afla si fostul ministru, Teodor Baconschi, si noul ministru, ceea ce este un semn de continuitate. Politica Externa a Romaniei nu se schimba. Vreau sa multumesc dlui Baconshi pentru modul in care si-a exercitatat mandatul de ministru si sa va urez succes.

Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe

Aveti o misiune grea, dupa aspectele televizate aproape imposibila, si aceea de a transmite ca Romania are forta sa continue reformele", a spus Traian Basescu, in fata noului ministru de Externe si a ministrilor si invitatilor de la UNPR.

"Aveti o misiune extrem de dificila: aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor pe masurile care s-au luat, dar care creeaza Romaniei sansa sa evolueze pozitiv, si in acelasi timp sa probati sau sa sustineti cu argumente ca Roamania merge inainte", a mai spus presedintele.

In final, a mai dorit o data succes noului ministru si a anuntat sec: "Ceremonia s-a terminat, sampanie nu se da".

Cristian Diaconescu, de trei ori ministru

Cristian Diaconescu si-a inceput cariera diplomatica in 1990, la Misiunea Permanenta a Romaniei la OSCE. A fost director, director general si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, ulterior ministru de Externe.

Cristian Diaconescu a fost negociator sef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat romano-ucrainene, pentru Tratatul politic de baza intre Romania si Federatia Rusa, pentru Legea maghiarilor din statele vecine Ungariei si secretar general adjunct al Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra, fiind ambasador en pied in aceasta organizatie.

A fost sef de delegatie la reuniunile privind Dimensiunea Umana a OSCE, Comisia privind Drepturile Omului la Geneva, Comisia Dunarii.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Diaconescu a mai fost ministru al Justitiei, intr-o perioada in Romania negocia Capitolul 24, Justitie si Afaceri Interne, in cadrul procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, ceea ce s-a si intamplat in noiembrie 2004.

In politica a intrat in 2002, in PSD. A ajuns senator PSD dupa alegerile parlamentare din 2004. In 2005, la Congresul din aprilie, in urma caruia a fost ales Mircea Geoana presedinte PSD, Diaconescu a ajuns vicepresedinte al partidului. A mai ocupat si functia de purtator de cuvant al PSD.

A candidat la Primaria Capitalei impotriva lui Sorin Oprescu, dar a pierdut pentru ca nu a avut sustinerea totala a partidului. A candidat si la functia de presedinte al PSD, pana la momentul la care si-a retras candidatura.

Pe 24 februarie 2010, Cristian Diaconescu si-a dat demisia din PSD si a decis sa se alature grupului de parlamentari independenti. Ulterior, a devenit presedintele UNPR, impreuna cu Gabriel Oprea si Marian Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Cristian Diaconescu ministru Extere, #Cristian Diaconescu juramant, #Cristian Diaconescu ceremonie ministru , #ministru Externe