Cristian Diaconescu a discutat despre Schengen la prima intalnire ca ministru

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 19:51
1396 citiri
Cristian Diaconescu a discutat despre Schengen la prima intalnire ca ministru

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, l-a primit vineri, 27 ianuarie 2012, in vizita de curtoazie, pe Michael Sternberg, ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, aceasta fiind reprezentantul tarii care detine presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru primele 6 luni din 2012.

"Ministrul Cristian Diaconescu a folosit ocazia pentru a trece in revista stadiul relatiilor bilaterale, marcate in anul 2012 de aniversarea a 95 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice. Totodata, a exprimat satisfactia pentru nivelul ridicat al dialogului politic dintre cele doua tari, apreciind vizita primului ministru danez la Bucuresti, organizata la data de 5 decembrie 2011, in vederea consultarilor privind detinerea de catre Danemarca, in acest semestru, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

In acest context l-a asigurat pe ambasadorul danez ca Romania sustine pe deplin obiectivele presedintiei daneze, apreciind eforturile pe care aceasta le depune pentru negocierea la nivel european a unor dosare importante in contextul actualei crize economice si financiare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de ministerul Afacerilor Externe.

Diaconescu a vorbit despre continuarea dialogului politic in domenii recum aderarea la spatiul Schengen, guvernanta economica in UE in contextul eforturilor pentru gasirea de solutii viabile la criza economica actuala, negocierile pentru cadrul financiar multianual post-2013 si cooperarea regionala.

Ambasadorul danez a reconfirmat interesul pentru aprofundarea relatiei cu Romania, atat in plan bilateral si economic, cat si in cadrul larg al afacerilor europene, se arata in acelasi comunicat.

Cristian Diaconescu a preluat, marti, functia de ministru al Afacerilor Externe, dupa revocarea lui Teodor Baconschi. Primele sale intalniri, cele de vineri, sunt rezervate mai multor ambasadori din tarile UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Cristian Diaconescu prima intalnire, #Diaconescu intalnire ambasadorul Danemarcei , #ministru Externe
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Excelent dle Diaconescu ! Asteptam sa candidati la Presedintia