Cine este omul care ar putea prelua conducerea Miscarii Populare

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 21:27
4871 citiri
Cine este omul care ar putea prelua conducerea Miscarii Populare

Marian Preda, cel caruia grupul de initiativa al Fundatiei "Miscarea Populara" i-a propus preluarea conducerii, este decanul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti, a avut bursa la Cambridge si a facut master in SUA. Informatia in acest sens a fost publicata pe blogul consilierului prezidential Cristian Diaconescu.

Marian Preda, in varsta de 49 de ani, este din 2008 decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, in 2009-2010 fiind presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza riscurilor sociale si demografice, comisie care a publicat doua rapoarte privind situatia sociala din Romania.

A urmat intre 1984 si 1989 cursurile Facultatii de Mecanica a Politehnicii din Bucuresti, lucrand ca inginer la Intreprinderea Mecanica Toplet din judetul Caras-Severin, iar intre 1990 si 1994 a urmat cursurile Facultatii de Sociologie.

A absolvit un master in Politici Sociale in 1995-1996, dintre care sase luni cu o bursa la Cambridge in Marea Britanie, in 2001 a obtinut doctoratul in Sociologie, iar intre 2004 si 2006 a urmat un master de administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Ohio, in Statele Unite.

Preda a mai lucrat in perioada 1991-1995 ca cercetator la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, iar dupa 2001 a mai lucrat si ca expert pentru mai multe programe ale Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP), UNICEF Romania, Bancii Mondiale. A publicat mai multe lucrari, comunicari si studii stiintifice in domeniul sociologiei si cunoaste limba engleza, potrivit CV-ului sau.

Decanul Facultatii de Sociologie de la UB, propus lider al Miscarii Populare

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, in 25 martie, intr-o postare pe blog, ca a decis, impreuna cu "colegii" sai, sa initieze procedurile pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara", mentionand ca "noua forma de expresie" isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1TV, ca Miscarea Populara a fost ideea sa, ca fundatia este destinata celor neimplicati politic, mentionand ca doreste sa se adreseze electoratului de centru-dreapta care la ultimele alegeri nu au venit la vot.

El a spus ca scopul este coagularea unei opozitii la actuala putere, nefiind exclusa transformarea intr-un partid politic.

Referitor la presedintele acestei fundatii, Basescu a spus: "Trebuie un om credibil si neangajat politic. Sa vedem. Important este sa fie un om cu prestigiu, un om care sa fie recunoscut".

El a mentionat ca nu va fi in conducerea fundatiei. "Vreau sa va spun foarte clar: nu voi avea nicio contributie in conducerea fundatiei, nu voi fi nici macar in board-ul fundatiei, unde am dreptul sa fiu, chiar daca sunt presedinte, dar voi veghea, o voi incuraja", a spus Basescu.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Marian Preda conducere Miscarea Populara, #decan Sociologie Miscarea Populara , #Miscarea Populara