Cristian Diaconescu cere Parlamentului si partidelor sa se pozitioneze fata de criza din Ucraina

Marti, 22 Iulie 2014, ora 15:00
1461 citiri
Cristian Diaconescu cere Parlamentului si partidelor sa se pozitioneze fata de criza din Ucraina
Foto: B1TV

Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, a anuntat ca va trimite o scrisoare presedintilor celor doua camere ale Parlamentului in care le va cere sa convoace plenul reunit in vederea adoptarii unei declaratii comune cu privire la criza din Ucraina.

Prezidentiabilul PMP a facut anuntul, marti, intr-o conferinta de presa, in care a reamintit ca "a mai existat intentia de a adopta o declaratie comuna in ceea ce priveste situatia din Ucraina, dar acest proiect a fost abandonat".

"Poate e momentul ca si parlamentarii, partidele politice, mai ales din majoritate, sa se pozitioneze clar. E un semnal foarte bun international. Or mai fi interese economice, de tot felul, dar si daca ar fi benefice pentru finantarea unor partide sau candidati, sa le abandoneze!", a cerut Cristian Diaconescu, facand trimitere la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Basescu: Federatia Rusa a devenit partener al teroristilor din estul Ucrainei

Basescu cere redefinirea relatiei NATO cu Federatia Rusa

Pe de alta parte, Cristian Diaconescu a declarat ca PMP ii cere presedintelui Traian Basescu sa retrimita legea privind reducerea CAS la Parlament.

"Dupa trei saptamani de dezbateri publice, unele mai 'interesante' decat altele, cei de la guvernare nu au argumente in ceea ce priveste sustenabilitatea acestui proiect. Nu numai afirmatiile politice trebuie avute in vedere, ci si ale mediului de afaceri, ale celor care, dintr-o perspectiva tehnica, profesionista, s-au uitat la acest proiect", a declarat Cristian Diaconescu.

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Andreea Paul, despre Ioana Petrescu: CAS nu-i o jucarie cu care fugi la mama Interviu

In context, acesta a reamintit ca printre sursele din care va fi acoperita gaura facuta la buget de aceasta masura Victor Ponta a invocat cresterea accizei la carburanti, cu toate ca fostul ministru al Transporturilor Dan Sova sustinea ca banii respectivi vor merge la infrastructura.

"Este o mare minciuna, legata de o masura buna in principiu, care trebuie adoptata din motive economice, nu strict electorale", a mai declarat Cristian Diaconescu, subliniind inca o data ca legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale trebuie retrimisa la Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Diaconescu declaratie Parlament Ucraina, #Cristian Diaconescu lege CAS , #Miscarea Populara