Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 18:20
4940 citiri
Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

Cristian Diaconescu a revenit sambata la tribuna Congresului PSD si a anuntat ca a decis sa se retraga din cursa si sa il sustina pe actualul lider al partidului, Mircea Geoana.

Diaconescu a explicat ca nu doreste sa contribuie la fragmentarea partidului si, in plus, "in cateva luni oricum va trebui sa trecem la organizarea unui Congres de profunzime, in care se vor face schimbari majore. Nu voi mai continua sa candidez si sprijinul meu merge catre Mircea Geoana!", a declarat Diaconescu in aplauzele multor participanti.

"M-am gandit mult, deosebit de serios si vreau sa fiu primul care sa va spuna ca si in fata celui mai mic pericol ca PSD sa se fragementeze, am o foarte mare retinere", si-a explicat Diaconescu decizia, criticand faptul ca s-a discutat prea mult in legatura cu persoanele care si-au depus candidaturi si mai putin legat de statut sau programe.

"Nu am sa ma asociez la eforturile de fragmentare (...) Eu lucrez impreuna cu Mircea Geoana de 16 ani si sunt, din aceasta sala, singurul care are pretentia ca il stie cel mai bine", a mai adaugat acesta.

Declaratia lui Cristian Diaconescu a venit exact in momentul inceperii votului si a creat rumoare in sala, in conditiile in care, in repetate randuri in ultimele zile anuntase ca va lupta pana la capat.

Retragerea sa a fost catalogata de diversi analisti politici drept o modalitate "de a echilibra balanta", in conditiile in care Miron Mitrea si Radu Mazare anuntasera sambata dupa-amiaza ca se retrag si isi dau voturile lui Victor Ponta.

Vasile Dancu: Diaconescu nu va accepta sa intre in echipa lui Geoana

Diaconescu: Am obosit sa neg ca nu ma retrag

Diaconescu: Pericolul de rupere a PSD este mare

Victor Ponta a declarat ca, in opinia sa, era normal ca Diaconescu sa nu se retraga in favoarea sa.

"Cristi Diaconescu a fost mereu apropiat de organizatia de Bucuresti, era normal sa nu se retraga in favoarea mea", a declarat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Diaconescu retragere congres, #Cristian Diaconescu sustinere Geoana, #congres PSD 2010 , #PSD
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Onest. Felicitari ! Dumneavoastra sunteti primul candiidat credibil la functia de Presedinte din partea PSD! Sper sa va vad pe lista in 2014 d-le Diaconescu!