Diaconescu: Nu am murit inca!

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:18
4850 citiri
Diaconescu: Nu am murit inca!

Senatorul social-democrat Cristian Diaconescu spune ca nu este de acord cu ceea ce se spune atat in presa, cat si de catre colegii sai privind sfarsitul carierei sale si ca inca exista foarte multi pesedisti care inca au mare incredere in el.

"Nu am murit inca si ma bucur foarte mult ca inca am simpatia foarte multor colegi. Eu sunt intr-un top al increderii social-democratilor. (...) Cred ca acum imi incep cariera politica, in niciun caz nu o termin", a declarat Cristian Diaconescu, intr-o emisiune la Antena 2.

Mitrea: Diaconescu a dat cu piciorul la o cariera promitatoare

Diaconescu a precizat ca decizia pe care a luat-o la Congres de a isi retrage candidatura si a-i oferi sprijinul sau lui Mircea Geoana a tinut strict de faptul ca toti cei care ii promisesera lui sprijinul s-au razgandit si i l-au acordat lui Ponta.

"In momentul in care grupul de colegi care il sustineau pe Victor Ponta a insistat ca aceasta este varianta mi s-a parut putin stranie aceasta decizie. Pentru ca varianta de a-l sustine pe Victor fusese si varianta de a ma sustine pe mine, deci as fi pierdut eu, care atunci eram in competitie.

Mi-era foarte clar ca cei care mi-au promis sprijinul si-au reorientat sprijinul intr-o alta directie. Dupa ce toti ceilalti colegi s-au aliat impotriva mea si a lui Mircea Geoana am facut ceea ce era normal", a spus Diaconescu.

De ce si-a retras candidatura Cristian Diaconescu?

El a negat toate zvonurile aparute in presa cum ca ar fi fost santajat si ca decizia a luat-o fara sa se consulte cu nimeni, doar pe baza judecatii sale.

"Probabil ca fac o greseala fundamentala: chiar judec cu capul meu! Repet, am judecat numai cu capul meu, nu am fost influentat de nimeni. Nu inteleg de ce dupa Congres alta treaba nu avem decat daca Diaconescu a optat sau nu pentru Mircea Geoana dintr-o ratiune mai mult sau nu personala", a mai spus liderul PSD.

Plec din PSD doar daca un social-democrat a ordonat monitorizarea

Diaconescu a lamurit si problema monitorizarii sale timp de zece zile, precizand ca a sesizat institutiile statului in legatura cu acest caz pentru a afla, atat el, cat si populatia, care este adevarul.

"Vreau sa clarific, nu numai pentru mine, pentru ca lucrurile sunt destul de dramatice daca exista o doza de adevar in aceasta chestiune, ci si pentru restul. Nu ma razboiesc cu jurnalistii, ei isi fac meseria. Vreau sa stiu si cred ca e util sa stim cu totii daca a existat o astfel de operatiune, daca a fost organizata legal sau ilegal. Nu exista niciun motiv sa nu clarificam aceste lucruri. Pentru sanatatea societatii romanesti este normal sa fac aceste lucruri", a spus Diaconescu, precizand ca plangerea penala nu este impotriva jurnalistei Floriana Jucan.

Diaconescu a facut plangere la Parchet dupa ce a fost monitorizat

Liderul PSD a precizat ca este convins ca monitorizarea nu a fost facuta de vreuna dintre institutiile statului si ca in functie de ce va decide instanta va vedea daca ramane sau nu in PSD.

"Categoric nu este vorba de o institutie a statului si tocmai de aceea trebuie sa stim despre cine este vorba. Nu am contactat-o pe Floriana Jucan, nu cu Floriana Jucan am eu vreo dificultate! Pe mine ma intereseaza daca s-a facut politie politica in acest caz.

(Plecarea mea din PSD, n.red.) depinde foarte mult de concluziile pe care le va trage Parchetul in acest caz. Dar eu sper ca acest lucru sa nu se confirme si sa nu fie cazul. Si nu e neaparat sa raman in politica. Sper ca n-a fost vorba de nicio monitorizare, ci doar de o neintelegere", a mai spus Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Diaconescu PSD, #Cristian Diaconescu cariera politica, #Cristian Diaconescu Mircea Geoana, #monitorizare Cristian Diaconescu , #PSD