Marian Sarbu si exodul din PSD

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 26 Februarie 2010, ora 23:58
5999 citiri
Marian Sarbu si exodul din PSD

Plecarea lui Marian Sarbu din PSD subtiaza si mai mult imaginea unui partid si asa vai de capul lui. Nimeni nu percepe plecarea ultimilor doi membri, Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, altfel decat ca o pierdere uriasa de imagine, de resurse.

Si Diaconescu si Sarbu erau recunoscuti, de la ultimul membru din PSD pana la presedintele tarii, drept cei mai buni oameni pe domeniile lor.

Mai mult de atat, si Diaconescu si Sarbu simbolizau mult mai mult decat niste tehnicieni excelenti. De altfel, ei au fost mereu priviti si considerati de toata lumea si niste membri de partid onesti, neoportunisti, care nu au avut la baza reusitelor lor niciodata jocurile politice si negocierile perfide de gasca de partid.

Astfel, ceea ce ramane in urma plecarilor celor doi este ideea ca in PSD au viata buna, o duc si se descurca bine personaje ca Marian Vanghelie, Radu Mazare, Adrian Nastase sau Miron Mitrea.

Cea mai stupida critica ce a fost lansata la adresa celor doi, din diverse colturi ale politicii, a fost aceea de a spune ca ei sunt doar niste profitori oportunisti, simpli traseisti care nu urmaresc decat sa se pricopseasca cu o functie in guvernul Boc sau in diplomatie. Nu cred ca aceasta idee are vreo baza din moment ce ambii fosti pesedisti au zece, respectiv 16 ani in spate in cadrul aceluiasi partid.

Responsabile pentru plecarea lui Diaconescu si a lui Sarbu trebuie sa fie mai degraba starea generala de haos din PSD, incertitudinile si jocurile de culise care par a continua si dupa alegerea lui Victor Ponta la fel de vartos si la aceleasi valori ca si pe vremea lui Geoana. Paradoxal, PSD pare un partid care nu e dispus la schimbare, indiferent de cat de profunde par a fi schimbarile la nivel de conducere din cadrul sau. Un partid incremenit in neschimbare.

Noua conducere a PSD incearca sa minimalizeze la maxim plecarile din partid, pe ideea generala ca toate plecarile din ultimul timp sunt, de fapt, efectul politicii dezastruoase a lui Mircea Geoana. Presedintele social-democratilor, Victor Ponta, chiar a lansat o noua sintagma: usa partidului ramane deschisa in ambele sensuri, si celor care vor sa plece si pentru cei care vor sa vina.

Marea problema a acestui partid este, insa, aceea ca usa PSD este deschisa doar pentru cei care vor sa plece, caci de venit, oricat de larg deschisa ar fi usa, nu va veni nimeni intr-un partid aflat in Opozitie si care are sanse minime sa revina la urmatoarele alegeri la guvernare.

Ponta are de demonstrat acum mai mult decat ca poate sa impuna niste reguli de circulatie la intrarea in sediul PSD. El trebuie sa demonstreze ca partidul se intareste odata cu venirea sa in fruntea lui si ca va creste in sondaje. Orice alta perpectiva este din start o infrangere.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Marian Sarbu exod PSD, #Marian Sarbu demisie PSD, #Cristian Diaconescu demisie PSD, #Victor Ponta PSD demisii , #PSD