Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nicolicea il contrazice pe Diaconescu: Nu era obligat sa se inscrie la independenti

Joi, 04 Martie 2010, ora 14:22
897 citiri
Nicolicea il contrazice pe Diaconescu: Nu era obligat sa se inscrie la independenti
Foto: Realitatea Tv

Liderul deputatilor independenti Eugen Nicolicea il contrazice pe fostul social-democrat Cristian Diaconescu, sustinand ca exista si posibilitatea ca un parlamentar care decide sa se desprinda de grupul din care face parte sa ramana independent de toate formatiunile politice existente.

Aceasta declaratie se bate cap in cap cu cea pe care a facut-o Diaconescu dupa plecarea din PSD, pentru a-si justifica adeziunea la Grupul Independentilor. El spunea atunci ca este obligat de prevederile regulamentului sa adere la un grup politic, motic pentru care i-a ales pe independenti.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

"Domnul Diaconescu a venit cu inima larga la noi. Putea sa ramana independent de toate grupurile, insa exista urmatoarea premisa: o voce singulara si un vot singular este inutil. A venit la noi pentru ca activitatea lui parlamentara sa fie mai eficienta. Ar fi fost chiar singurul din tot Senatul care ramanea singur singurel. Va dati seama ce inseamna un senator singur singurel?", a spus Nicolicea, la Realitatea Fm.

Cat despre ce functie va ocupa Diaconescu in noul partid pe care independentii il vor infiinta, Nicolicea spune ca una importanta, avand in vedere experienta profesionala a fostului social-democrat.

Oprea: Diaconescu va avea o functie de conducere in viitoarea constructie politica

"Va avea un rol foarte important, ma gandesc eu, potrivit pregatirii si specializari pe care o are", a spus Nicolicea, adaugand ca partidul va fi creat in maxim doua luni de zile, timp necesar pentru a trece prin toate etapele prevazute de lege referitor la formarea unui partid.

Liderul independentilor a mai spus ca ei nu pot refuza pe nimeni cre doreste sa adere la grupul lor, indiferent ca sunt sau nu de acord cu trecutul lor politic.

Independentii vor un partid de centru

"Nu putem sa refuzam. Orice parlamentar care isi paraseste grupul si devine independent, el poate sa ramana independent de toate grupurile sau sa se afilieze unui grup deja format, de exemplu la noi", a mai spus Eugen Nicolicea.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Diaconescu demisie PSD, #Cristian Diaconescu independenti, #Eugen Nicolicea Diaconescu independenti , #PSD