Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 15:13
6377 citiri
Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

Demisia lui Cristian Diaconescu din PSD i-a luat prin surprindere pe toti colegii de partid, in frunte cu noua conducere.

Contactat de Ziare.com la scurt timp de la aflarea vestii, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca nu comenteaza acest subiect pana ce Cristian Diaconescu nu isi prezinta el insusi public pozitia. Ponta a spus ca va da declaratii numai dupa ce colegul sau va confirma aceasta informatie si va oferi cateva explicatii pentru gestul facut.

In schimb, vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat miercuri pentru NewsIn ca partidul are nevoie de Cristian Diaconescu, ca este o "copilarie" din partea lui plecarea din randurile social-democratilor si ca acesta are o reactie emotionala in urma Congresului de sambata.

"Partidul are nevoie de Cristian Diaconescu. El a venit in partid direct din functia de ministru, el trebuie sa ramana in partid si ca simplu membru. Cred ca e o copilarie daca pleaca din PSD. Probabil e intr-o stare proasta, iar efectele congresului se resimt asupra lui. Cred ca e o reactie emotionala, sper sa o depaseasca", a declarat Zgonea pentru sursa citata.

O reactie contrara a avut viceliderul grupului independentilor, fostul pesedist Eugen Nicolicea, care a declarat la Antena3 ca independentii se bucura de alaturarea lui Diaconescu acestui grup si a confirmat ca intre acesta si Gabriel Oprea au existat mai multe discutii pe aceasta tema in ultimele zile, fara a da detalii.

"Noi nu incercam sa atragem pe nimeni, dar ii primim pe toti cei dornici sa ni se alature", a mai spus Nicolicea, precizand foarte clar ca lui Diaconescu nu i s-a facut nicio oferta si nicio promisiune, alta decat proiectul de a se alatura unui nou partid de centru-stanga, condus de "un lider care este om de onoare si se tine de cuvant".

Iliescu: il credeam un om mai temeinic

"Nu m-am asteptat. Deplang aceasta decizie, il credeam un om mai temeinic", a comentat Ion Iliescu pentru Newsin, adaugand ca hotararea lui Diaconescu ii face o impresie "neplacuta". "Este o decizie care nu este pe masura omului pe care-l credeam", a subliniat presedintele fondator al PSD.

Senatorul PSD Miron Mitrea, care marti spunea ca Diaconescu a dat cu piciorul la o cariera politica promitatoare prin decizia de a-l sustine pe Geoana la Congres, crede ca demisia lui Diaconescu are la baza mai multe presiuni care s-au facut asupra lui.

"Presiuni pe Cristi s-au facut. Mari, din toate partile(...) Sunt convins ca urmarirea lui a fost una privata, nu s-a folosit o institutie a statului", declara Miron Mitrea, la Realitatea FM.

Cel mai vehement contestatar al lui Diaconescu a fost Radu Mazare. "Bine ca nu a iesit el presedinte, ca trebuia sa demisionez eu, ca nu putea sa ma duca, cu partid cu tot, la cheremul presedintelui", a comentat Mazare demisia lui Diaconescu.

Geoana: Inseamna ca actuala conducere a pornit pe un drum gresit

In opinia fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, plecarea lui Cristian Diaconescu este un semnal ca PSD a pornit pe un drum gresit si ca este un semnal "extrem de ingrijorator cu privire la sansa PSD de a ramane singurul partid de stanga in Romania".

"Cand unul dintre cei mai valorosi oameni din partid decide sa plece din PSD, inseamna ca actuala conducere a pornit pe un drum gresit. Demisia lui Cristian Diaconescu este o pierdere importanta pentru partid si un semnal extrem de ingrijorator cu privire la sansa PSD de a ramane singurul partid de stanga in Romania.

Plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o intamplare. Dar nu pot sa nu constat o inlantuire de detalii extrem de importante: faptul ca Adrian Nastase a anuntat ca vrea schimbari in filiale, faptul ca Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Nastase castigator la Consiliu National si, nu in ultimul rand, faptul ca prin diverse cercuri, diversi oameni din PSD se arata dispusi sa cedeze functia de Presedinte al Senatului", se arata intr-o declaratie de presa remisa presei.

Vanghelie: Diaconescu mi-a spus ca sunt alte jocuri

Suspectat ca ar sta la baza intregului scandal, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine ca a discutat cu senatorul Cristian Diaconescu despre informatiile din ultimele zile privitoare la faptul ca ar fi fost urmarit, iar acesta l-a rugat sa nu ia public atitudine pentru "ca sunt alte jocuri" si nu e "bine" ca el sa se implice.

"Nu pot comenta plecarea lui Cristian Diaconescu, atata timp cat nu exista o pozitie oficiala a sa, cat nu am nimic scris din partea dansului la grupul parlamentar si nu si-a anuntat demisia nici azi dimineata (miercuri-n.r.) in plenul Senatului, nu stiu ce sa cred... ce spune Gabriel Oprea", a spus Ion Toma, liderul grupului parlamentar al PSD din Senat.

Liderul grupului parlamentarilor independenti, deputatul Gabriel Oprea, a anuntat ca senatorul Cristian Diaconescu a depus miercuri in jurul pranzului o cerere de inscriere in grupul independentilor.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

Diaconescu: Nu am murit inca!

Cristian Diaconescu neaga orice forma de santaj la adresa sa

Ioan Rus despre retragerea lui Diaconescu: Chiar nu stiu ce s-a intamplat

A fost santajat Diaconescu pentru a se retrage?

Demisia din PSD a lui Cristian Diaconescu survine unui scandal mediatic de proportii. Retragerea sa din cursa pentru presedintia PSD la Congresul de sambata a prilejuit lansarea in mass-media a unei informatii bomba, potrivit careia Diaconescu ar fi fost monitorizat timp de 10 zile, 24 de ore din 24, de o sursa neprecizata.

Ca urmare a dezvaluirilor facute de jurnalista Floriana Jucan, senatorul PSD a depus plangere la Parchet pentru ca cei care l-au monitorizat ilegal sa fie identificati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Cristian Diaconescu demisie PSD, #Diaconescu independenti, #Diaconescu demisie , #PSD