Romanii din diaspora - tema de scandal intre Victor Ponta si Cristian Diaconescu

Luni, 20 August 2012, ora 19:14
6165 citiri
Romanii din diaspora - tema de scandal intre Victor Ponta si Cristian Diaconescu
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu ii raspunde premierului Victor Ponta, care a declarat, luni, ca fostul consilier prezidential ar trebui sa-i faca plangere penala lui Emil Boc, care atunci cand era seful Guvernului i-ar fi scos de pe listele electorale permanente pe romanii din diaspora.

"M-a deranjat de exemplu, ca un jurist, dl Diaconescu, ori nu intelege, ori vrea sa va pacaleasca pe dumneavoastra, vorbea de scoaterea de pe listele electorale permanente a cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.

Il informez pe dl Diaconescu ca in 2009, este adevarat, era pesedist cu noi si probabil nu isi aminteste, dar Guvernul Boc a dat ordonanta prin care a scos de pe liste cetatenii cu domiciliul in strainatate, deci acum dl Diaconescu daca vrea ceva poate sa-l dea pe dl Boc in judecata", a spus Ponta.

In replica, pe blogul sau, Cristian Diaconescu ii reaminteste lui Victor Ponta ca faceau parte din acelasi Guvern, "iar hotararea citata se refera la organizarea colegiilor din strainatate pe exercitiul alegerilor parlamentare si nu la organizarea referendumului".

Consilierul lui Traian Basescu a mai afirmat ca ii solicita lui Victor Ponta "sa faca un efort si sa se abtina de la a da lectii de drept".

Cristian Diaconescu i-a mai cerut lui Victor Ponta sa prezinte lista nominala cu persoanele aflate in afara tarii si pe care doreste sa le excluda abuziv din listele electorale permanente.

"In caz contrar, ma vad obligat sa demonstrez public faptul ca demersul Guvernului Romaniei reprezinta un atentat la democratie", a adaugat Diaconescu.

Acesta a mai facut referire si la datele pe care CCR le-a luat in considerare la referendumul din 2009.

"In procesul de validare a Referendumului National din data de 22 Noiembrie 2009, Curtea Constitutionala a Romaniei, prin Hotararea 37/ 26 noiembrie 2009, a luat in considerare urmatoarele date referitoare la numarul de cetateni cu drept de vot inscrisi pe listele electorale permanente: 18.293.277 persoane inscrise pe listele permanente, ceea ce reprezinta 100% din numarul de cetateni cu drept de vot", mai precizeaza fostul ministru de Externe, pe blog, raspunzandu-i lui Victor Ponta.

M.M.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Diaconescu Ponta diaspora liste, #Cristian Diaconescu Victor Ponta diaspora vot , #PSD