Cristian Diaconescu implineste 51 de ani

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 18:58
2222 citiri
Cristian Diaconescu implineste 51 de ani

Cristian Diaconescu s-a nascut la 2 iulie 1959, la Bucuresti. Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009 a fost ministru al Afacerilor Externe in Cabinetul Emil Boc.

S-a remarcat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe si ca ministru al Justitiei (2004).

A fost negociator sef al Romaniei pentru tratatele si acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protectia minoritatilor si readmisia, precum si in domeniul masurilor de crestere a increderii si securitatii in Europa.

Diaconescu a intrat in politica si in PSD in 2002, adus fiind de Adrian Nastase (pe atunci premier al Romaniei).

Dupa un mare scandal in PSD intre Sorin Oprescu si Marian Vanghelie, in aprilie 2008, Cristian Diaconescu a acceptat sa se inscrie in cursa pentru castigarea Primariei Generale a Bucurestiului.

Nu si-a dorit candidatura, insa nu a reusit sa spuna "nu" in fata colegilor de partid. "Nu sunt facut sa fiu primar, nu ma pricep la asta si nu-i de mine", marturisea, sincer, Diaconescu.

Neputand sa-si impuna cu fermitate punctul de vedere, Diaconescu s-a trezit, in plina campanie electorala, ca a fost izolat, fara staff de campanie, fara slogan, fara strategie, fara oferta electorala si cu sansele de reusita scazand in fiecare zi. Multi colegi din PSD l-au sustinut aproape fatis pe candidatul independent Sorin Oprescu.

Pana la urma esecul a fost inevitabil, Cristian Diaconescu clasandu-se de abia pe locul 3 in preferintele electoratului, cu doar 12,33% din voturile exprimate.

In ianuarie 2010 si-a anuntat candidatura la presedintia PSD, dar la Congresul din februarie s-a retras din cursa si l-a sustinut pe Mircea Geoana, care a pierdut lupta in fata lui Victor Ponta. Tot la Congres, Diaconescu si-a pierdut postul de vicepresedinte. La cateva zile dupa Congres, a demisionat din PSD. In prezent este senator al UNPR si presedinte de onoare al formatiunii politice.

Cristian Diaconescu este casatorit cu Mariana Diaconescu, jurist si vicepresedinte Asirom. Are un copil, pe Cora Alexandra, care este studenta la Drept si SNSPA.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Diaconescu zi nastere, #Cristian Diaconescu biografie , #stiri Cristian Diaconescu