Cristian Diaconescu s-a intalnit cu ambasadorul Republicii Moldova

Luni, 29 Decembrie 2008, ora 14:43
1240 citiri
Cristian Diaconescu s-a intalnit cu ambasadorul Republicii Moldova

Noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a avut luni o intrevedere cu Lidia Gutu, ambasadorul R. Moldova la Bucuresti, si si-a exprimat dorinta de a se intalni, cat mai curand posibil, cu omologul sau moldovean Andrei Stratan.

In cadrul intalnirii cu Diaconescu, ambasadorul Lidia Gutu a prezentat un mesaj de felicitare din partea ministrului afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova, Andrei Stratan, adresat ministrului roman cu ocazia numirii sale in functie, se arata intr-un comunicat al Ministerului roman de Externe.

De altfel, noul ministru roman l-a si contactat deja telefonic pe omologul sau moldovean, Andrei Stratan.

Atat in cadrul discutiei telefonice, cat si in cadrul intalnirii de la MAE ambele parti "au exprimat dorinta de a continua colaborarea deschisa, pragmatica, dintre cele doua state, pentru dezvoltarea si adancirea relatiilor bilaterale, precum si pentru sprijinirea apropierii Republicii Moldova de UE", se mai arata in comunicat.

Totodata, a fost evidentiata dezvoltarea accelerata a relatiilor economice dintre cele doua state. Faptul ca noul ministru de externe al Romaniei Cristian Diaconescu isi incepe seria intalnirilor oficiale cu ambasadorii acreditati la Bucuresti cu cel al Republicii Moldova nu este intamplatoare.

Relatiile dintre Bucuresti si Chisinau au cunoscut unele asperitati in ultimii ani, iar noul sef al diplomatiei si-a propus printre prioritatile mandatului schimbarea acestei "relatii contradictorii", nascute din "incapacitatea de a avea un proiect la nivel national", precum si sprijinirea statului vecin in relatia sa cu UE.

Pe de alta parte, autoritatile moldovene au anuntat saptamana trecuta, la 24 decembrie, ca au descoperit o retea de trafic cu vize de lunga sedere in Romania, in care este implicat si un functionar al Consulatului Romaniei, Marin Taran.

La nivel politic, relatiile dintre Romania si R. Moldova raman destul de ambigue, chiar daca s-au dezghetat fata de nivelul inregistrat anul trecut. Tratatele importante la care tine Chisinaul au ramas nesemnate, la fel si acordul de mic trafic la frontiera, iar discutiile par sa stagneze si in privinta deschiderii unor consulate romanesti la Cahul si Balti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
#Cristian Diaconescu, #intalnire ambasador, #Republica Moldova, #discutie telefonica, #Andrei Stratan , #stiri Cristian Diaconescu