Cristian Diaconescu si-a inceput vizita la Chisinau

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 10:40
1613 citiri
Cristian Diaconescu si-a inceput vizita la Chisinau

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu si-a inceput, joi dimineata, vizita la Chisinau, prima la nivel bilateral pe care o efectueaza de cand este sef al diplomatiei, cu o intrevedere cu omologul sau moldovean, Andrei Stratan.

Intalnirea celor doi ministri va fi urmat de o reuniune in plen a delegatiilor, programata sa dureze 45 de minute.

La pranz, seful diplomatiei romane va fi primit de presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

In cursul dupa-amiezii, delegatia Romaniei va depune o coroana de flori la mormandul poetului Grigore Vieru. Coroana a fost adusa de la Bucuresti si nu a scapat de filtrul de securitate de pe aeroportul Otopeni, fiind trecuta prin scannerul cu raze X.

Grigore Vieru a incetat din viata la 18 ianuarie, iar la funeraliile sale, desfasurate marti, a participat din partea Guvernului roman ministrul culturii, Theodor Paleologu.

Seful diplomatiei romane mai are prevazuta la Chisinau o intalnire cu primarul general al capitalei moldovene, liberalul Dorin Chirtoaca.

Potrivit programului oficial comunicat presei, ministrul nu are prevazuta o vizita la sediul Ambasadei Romaniei, acolo unde de aproape patru luni se afla fratii Adrian si Roman Mocanu, care s-au autoexilzat din 25 septembrie 2008 in cladire, fortand intrarea si cerand protectie consulara.

Cei doi frati, care au si cetatenie romana, sunt cercetati penal pentru acuzatia ca ar fi batut o persoana intr-o discoteca. Tatal lor, politicinaul moldovean Sergiu Mocanu, fost consilier al lui Voronin, sustine insa ca dosarul este fabricat si ca este folosit pentru ca instrument politic impotriva sa.

Procuratura Generala a Republicii Moldova a formulat o cerere de extradare catre Ministerul roman al Justitiei, dar autoritatile romane nu pot da curs solicitarii, pentru ca intre cele doua tari nu exista un acord de extradare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Cristian Diaconescu, #vizita Chisinau, #ministru Externe , #stiri Cristian Diaconescu