Dan Diaconescu, audiat in procesul lui Cioaca, l-a luat pe "Nu stiu" in brate

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 21:48
2697 citiri
Dan Diaconescu, audiat in procesul lui Cioaca, l-a luat pe "Nu stiu" in brate
Foto arhiva

Dan Diaconescu, directorul OTV, audiat, luni, la Curtea de Apel Brasov, in procesul in care Cristian Cioaca este acuzat de violarea corespondentei electronice a sotiei sale, Elodia Ghinescu, a raspuns la intrebarile instantei, insa cele mai multe dintre raspunsuri au fost "nu stiu" sau a dat vina pe "echipa tehnica" pentru tot ceea ce s-a intamplat.

Dan Diaconescu i-a spus judecatorului ca nici macar nu a citit mesajele Elodiei inainte de a le da pe post, ca nu a cunoscut provenienta mail-urilor respective si nici daca avea acordul cuiva pentru a le face publice.

De asemenea, directorul OTV a mai spus ca nu-si mai aduce aminte cine l-a pus in legatura cu hackerul Adrian Nitu, cel care a spart casuta de e-mail a avocatei si nici ca i-a promis acestuia protectie, adaugand ca nici nu avea "aceasta posibilitate".

Dan Diaconescu a negat si acuzatiile potrivit carora l-a instigat pe hacker sa acceseze e-mailul Elodie: "Am solicitat sprijinul acestuia pentru a ne ajuta in cadrul emisiunii, in vederea aflarii mai multor detalii despre disparitia avocatei Ghinescu si in niciun caz nu l-am instigat la comiterea unei infractiuni si asta dupa ce el ne-a dat anumite informatii".

Pe intreaga perioada a audierilor, Cristian Cioaca a fost foarte relaxat, comentand declaratiile martorilor si spunand de cateva ori ca sunt "foarte amuzante". La termenul de luni, ar fi trebuit sa fie audiati alti doi martori: politistul Marius Breazu si Alexandra Enescu, acestia neprezentandu-se si fiind amendati pentru acest lucru cu cate 300 de lei.

Termenul viitor al procesului a fost stabilit pentru data de 2 noiembrie, cand au fost citati alti sase martori, printre care parintii Elodiei, dar si presupusul amant al avocatei, Cristian Ilie.

Politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu a fost trimisi in judecata, pe 16 februarie anul acesta, de procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dan Diaconescu audiat proces Cioaca, #Diaconescu OTV Cioaca Elodia, #Elodia GHinescu avocata Cioaca , #stiri Cristian Diaconescu