Diaconescu reduce 55 de posturi din diplomatie

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 16:10
1443 citiri
Diaconescu reduce 55 de posturi din diplomatie

Ministrul Cristian Diaconescu a anuntat vineri reducerea a 55 de posturi din MAE, "in special din zona Europei de Vest", la numai o zi dupa ce presedintele Traian Basescu critica faptul ca diplomatii "se ticsesc" in ambasadele occidentale.

"Pe fondul restrictiilor financiare, am continuat procesul intern de reducere a cheltuielilor si de eficientizare a activitatilor MAE. Avem un colectiv foarte bun care se ocupa din punct de vedere politic si finanicar de finalizarea acestui proces. Am stabilit reducerea sau vacantarea temporara a 55 de posturi, din care 35 diplomatice, 17 posturi tehnico-administrative si trei posturi pe plan local", a declarat ministrul.

Diaconescu a subliniat ca reducerea de posturi este un proces dificil si ca are speranta ca Guvernul nu va "amputa" atribute esentiale ale diplomatiei.

"Vom continua acest efort, este un efort nu extrem de simplu. Am speranta ca, de asemenea, va exista un efort de intelegere din partea personalului MAE pentru acest proces de reforme si avem speranta ca la nivelul Guvernului, in mod evident, se va face o evaluare rationala si aplicata a atributelor esentiale ale diplomatiei care nu pot si nu trebuie sa fie amputate", a mai spus seful diplomatiei.

Ministrul de Externe a fost intrebat de criticile adresate de presedintele Traian Basescu diplomatilor care evita sa mearga la posturi in Asia Centrala, dar se imbulzesc in Occident.

"Dorim foarte mult ca oficiile diplomatice pe care in continuare le avem in Asia Centrala intr-adevar sa aiba cei mai buni profesionisti, pentru ca temele strategice si politice, inclusiv in domeniul energiei, din ce in ce mai mult, se decid in acele zone. Este evident ca in perioada urmatoare ceea ce va insemna profesionalism si alocare de fonduri si resurse diplomatice se va realiza in acea zona", a declarat Diaconescu.

Seful diplomatiei romane a avertizat ca reducerile de posturi din Occident reprezinta numai un inceput.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ministerul Afacerilor externe, #MAE posturi reduse, #posturi diplomatice reduse, #diplomatie Asia Centrala , #stiri Cristian Diaconescu