Ziare.com

Romania cere ca bancile - mama sa nu impuna restrictii filialelor

Luni, 16 Martie 2009, ora 18:38

   

Romania cere ca bancile - mama sa nu impuna restrictii filialelor
Bancile mama nu trebuie sa impuna niciun fel de restrictii privind activitatea filialelor din statele gazda, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul de externe Cristian Diaconescu.

El a subliniat ca trebuie dat un semnal clar in acest sens prin proiectul de concluzii al urmatorului Consiliu European.

Oficialul guvernamental a mai precizat ca este necesar ca in textul proiectului de concluzii al Consiliului European de primavara sa fie introdus un paragraf care sa reflecte masurile menite sa consolideze si sa asigure o buna functionare a sistemului bancar.

"Consideram ca trebuie sa dam un semnal clar ca bancile - mama nu trebuie sa impuna niciun fel de restrictii privind activitatea filialelor din statele gazda. Este o situatie de criza si dorim sa subliniem faptul ca intr-o astfel de situatie masurile de restrictionare si cele privind relatiile normale din punct de vedere economic si bancar nu trebuie aplicate sau macar ca abordare politica trebuie eliminate.

Din acest moment, este foarte important ca raportul dintre banca-mama si banca-filiala - mai ales tinand cont de faptul ca sistemul bancar reprezinta unul din argumentele cele mai sensibile in diminuarea efectelor crizei economice - poate reprezenta un foarte bun semnal politic", a declarat ministrul de externe.

Sursa: rNews

Articol citit de 538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bancile "mamica"

Atata timp cat bancile "fatuce" opereaza in alta tara,respecta legea tarii.Numai mamicile "vitrege" vor doar avantaje si nimic altceva...Nu le-a fortat nimeni sa-si trimita fatucele la facut bishnitz pe meleaguri mioritice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor