C.Diaconescu: Furia PSD la adresa UNPR - reactia unui partid comunistoid

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 13:24
4748 citiri
C.Diaconescu: Furia PSD la adresa UNPR - reactia unui partid comunistoid
Foto: presalocala.com

Presedintele de onoare al UNPR, senatorul Cristian Diaconescu, afirma ca aparitia partidului pe care il conduce nu a deranjat societatea democratica in ansamblu, deoarece a insemnat o oferta politica in plus, ci doar pe membrii si simpatizantii PSD.

"Daca aparitia UNPR-ului reprezinta pentru societatea civila normala si neinregimentata politic, o alternativa noua - o noua fomatiune de centru stanga, deci o posibilitate in plus de comparatie a fostului partid unic de stanga din Romania (PSD) cu altceva, unde ar fi problema? Pe cine deranjeaza din societatea civila varietatea de oferte politice pe zona de stanga? Pe cine in afara de PSD si membrii care au mai ramas in PSD afecteaza aparitia UNPR-ului?", scrie Cristian Diaconescu pe blog, ca raspuns la unele dintre comentariile agresive trimise de unii cititori la postarea sa anterioara.

Cristian Diaconescu: La multi ani si sa ne fie rusine!

"Ei bine dragilor, trebuie spus cu subiect si predicat - pentru a avea sens supararea comentatorilor mei, ori le asimilam reactia cu furia unui partid comunistoid, ori acceptam ca acesti oameni nu apartin societatii democratice doritoare sa aiba de unde alege atunci cand trebuie sa decida", adauga acesta.

Cristian Diaconescu subliniaza faptul ca doar PSD are de pierdut din aparitia UNPR pe scena politica romaneasca.

"PSD a pierdut odata cu infiintarea UNPR-ului oameni, organizatii, parlamentari si inca ceva - PSD a pierdut statutul de partid unic pe zona de stanga si centru stanga din Romania. In realitate, aceasta este cea mai grea pierdere cu care PSD nu se poate impaca pentru ca PSD are vocatie de partid unic", mai spune Cristian Diaconescu.

Participarea noastra la UE nu este o forma de asigurare a traiului pe banii altora

In ceea ce priveste "rusinea" care ar trebui sa ne cuprinda pentru ca nu am onorat cum se cuvine implinirea a cinci ani de la aderarea la UE, despre care vorbea in postarea anterioara, Cristian Diaconescu precizeaza de ce nu si-o asuma si el.

Acesta reaminteste cateva dintre episoadele in care, in calitate de ministru al Justitiei sau ministru de Externe, a ajutat Romania sa accelereze procesul de integrare in UE si i-a ajutat pe romanii din diaspora aflati in situatii disperate.

"Nu mi-e rusine pentru ca am reusit sa aduc acasa copii romani arestati de politiile occidentale si care de disperare, acesti copii romani scriau scrisori parintilor pe usile dulapului din celula. I-am urcat in avion cu mine si i-am adus grabnic acasa.

Nu mi-e rusine pentru ca in calitate de parlamentar - mai apoi vicepresedinte al Senatului am incercat din rasputeri sa sprijin intrarea noastra in spatiul Schengen. Din pacate, insa, mijloacele parlamentare pe care le am la dispozitie sunt limitate. Fac aceasta precizare pentru aceia care cred ca am venit la UNPR pentru functii.

Si inca ceva - nu mi-e rusine si nu trebuie mi sa imi fie rusine numai si pentru ca in timp ce multi dintre 'comentatorii' mei se pregateau de sarbatori alaturi de familiile lor, eu alergam intre institutii la Haga pentru a-i convinge pe ultimii sceptici ca Romania isi merita locul intre tarile membre ale Acordului Schengen", reaminteste, printre multe altele, Cristian Diaconescu.

Presedintele de onoare al UNPR mai spune ca societatea, dar si politicienii, trebuie sa se "trezeasca".

"Participarea noastra la proiectul european nu este o forma de asigurare a traiului pe banii altora intr-o bolnava (boema) contemplare asa cum nici participarea noastra in razboaie alaturi de fortele NATO nu a insemnat ca automat Romaniei ii revin contracte uriase de reconstructie ori alte avantaje meschine.

Uniunea Europeana este un proiect comun si un efort comun - daca vom continua sa credem ca din partea Uniunii vor veni valuri de bani care sa astampere zarva noastra interna atunci ne vom trezi ca vom cotiza la nesfarsit pentru traiul bun al unor natiuni ceva mai responsabile si de ce nu, ceva mai riguroase cu interesele lor", conchide senatorul UNPR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Diaconescu PSD, #Cristian Diaconescu Schengen, #Cristian Diaconescu Uniunea Europeana , #UNPR